Malkin en Gonchar goud waard voor Metallurg

Door

Een uitstekend weekend voor Metallurg Magnitogorsk. Het KHL-team van Evgeni Malkin, Sergei Gonchar en Nikolai Kulemin won in Moskou met liefst 2-7 van Spartak. Daarmee pakte Metallurg z’n vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden en staat daarmee nu tweede in z’n divisie. Alle drie de NHL-spelers drukten hun persoonlijke stempel op de monsterscore in de Russische hoofdstad.

Pittsburgh Penguins assistant captain Malkin scoorde een goal en gaf een assist, waardoor hij in vijftien wedstrijden nu zestien punten achter zijn naam heeft staan. Ottawa Senators verdediger Gonchar is eveneens prima op dreef in de KHL. Hij wist met twee assists tegen Spartak zijn totaal aantal assists al op negen te brengen. Nikolai Kulemin van Toronto Maple Leafs stond in Moskou aan de basis van één goal en maakte zelf zijn zesde treffer dit seizoen. Voormalig New York Rangers-speler Mats Zuccarello was met een goal en assist ook al belangrijk voor Metallurg, waarmee je het gerust een ‘NHL-zege’ in de KHL mag noemen.

Minder geluk in de KHL was er voor Andrei Markov. De tweede captain van de Montreal Canadiens komt tijdens de lock-out uit voor Vityaz Chekhov. Afgelopen weekend blesseerde hij zich in de wedstrijd tegen het team met de bijna onuitspreekbare naam Yugra Khanty-Mansiysk. De aard van de blessure is nog niet helemaal duidelijk. Wel zal Markov in ieder geval de komende drie wedstrijden van zijn tijdelijke nieuwe ploeg moeten missen, waaronder op vrijdag de wedstrijd tegen het Metallurg van Malkin, Gonchar en Kulemin.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen