Kobe’s laatste kunstje?

Door

Kobe Bryant staat voor de start van zijn zeventiende seizoen. Hij is ondertussen 34 jaar oud en zijn carrière loopt op zijn einde. Maar The Black Mamba zou The Black Mamba niet zijn als hij niet nog een aantal ‘tricks’ achter de hand heeft. Met zijn nieuwe superteam heeft hij dan ook recht om te dromen van een afscheid op de allerhoogste trede.

De NBA wordt al een aantal jaren gekenmerkt door een generatiewisseling. Spelers als LeBron James, Kevin Durant, Derrick Rose en Chris Paul ontpopten zich tot de heersers van het Amerikaans basketbal. Toch blijven enkele spelers van de ‘oude garde’ stevig weerwerk bieden. Kijk maar naar Tim Duncan, Kevin Garnett, Paul Pierce en natuurlijk Kobe Bryant. King Kobe wil zijn troon nog niet afgeven en met de versterkingen die zijn Lakers deze zomer haalden, heeft hij de touwtjes in handen om nog minsten één keer te laten zien wie de beste speler op aarde is.

Mislukkingen

De Lakers baanden zich na een paar magere jaren opnieuw een weg naar de top. Onder leiding van Kobe en nieuwe man Pau Gasol pakten ze de titels van 2009 en 2010. Op papier zag het ernaar uit dat de Lakers weleens een nieuwe dynastie op poten konden zetten. Kobe was nog steeds Kobe, Gasol paste perfect in het team, Andrew Bynum bleef eindelijk fit en dan was er ook de defensief sterke Ron Artest, nu Metta World Peace. Vier titels op rij, waarom niet?

Klik op de afbeelding om het hele artikel over Kobe Bryant te lezen.

Ook leuk om te lezen