Jameis Winston wint Heisman Trophy

Door

Idaho v Florida State

Het mocht geen verrassing meer heten, maar Jameis Winston is de winnaar van de 2013 Heisman Trophy. De quarterback van de Florida State Seminoles won de trofee als beste speler in ’t college football onder meer dankzij het, vooralsnog, ongeslagen seizoen van zijn ploeg.

WInston is in korte tijd uitgegroeid tot een fenomeen, maar zag zijn carriere recentelijk bedreigd door een mogelijke aanklacht in een verkrachtingszaak. Die kwestie wierp een schaduw over zijn seizoen, maar is inmiddels op niets uitgedraaid (veel meer over deze zaak in ons meest recente magazine). Daardoor lag de weg vrij voor Winston om zijn team naar de National Championship Game te leiden en ook de Heisman binnen te halen.

‘Famous Jameis’ is de tweede eerstejaarsstudent op rij die de trofee wint, nadat vorig jaar Texas A&M’s Johnny Manziel er als eerste freshman ooit met de titel vandoor ging. Winston’s status als eerstejaars betekent dat we ook volgend jaar nog van hem kunnen genieten als collegespeler. De NFL lonkt namelijk pas officieel na twee volledige seizoenen in de NCAA.

Op 6 januari speelt Florida State (13-0, ACC) hun laatste wedstrijd van het seizoen, als ze met Auburn (12-1, SEC) de strijd aangaan om de nationale titel.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen