Ibrahimovic noemt WK kansen Team USA ‘a big joke’

Door

Paris Saint-Germain FC v Stade Rennais FC - Ligue 1 - Ibrahimovic

Toen een cameraploeg van het Amerikaanse tabloid TMZ Zlatan Ibrahimovic gisteren vroeg van wie hij dacht dat er in Brazilië uiteindelijk met de eindoverwinning vandoor zal gaan, antwoordde de Zweed: “USA.” Luttele seconden later voegde hij daaraantoe dat het een “big joke” is.

Irritatie
De Zweed had net met familie en vrienden gegeten bij BOA Stakehouse in Los Angeles en had zichtbaar weinig zin om commentaar te geven. Op de vraag wat hij vond van de afwezigheid van Landon Donovan bij Team USA antwoordde hij geïrriteerd: “dat is zijn probleem.” Gezien het feit dat TMZ naar alle waarschijnlijkheid zijn avondje uit verstoorde kunnen we Zlatan’s commentaar met een korreltje zout nemen.

Beledigd
Maar niet bij iedereen in Amerika vielen zijn nonchalante uitlatingen in goede aarde. MLSsoccer.com reageerde fel en stelde dat iemand die het voetbal in Amerika “zeer interessant noemt” zijn woorden voortaan wel iets zorgvuldiger moet gaan uitkiezen, mocht hij de ambitie hebben om ooit zijn loopbaan voort te zetten in de MLS. Het medium voegde hieraan toe dat dit hem waarschijnlijk niet veel nieuwe fans zal opleveren.

Zweden
In tegenstelling tot Team USA wist Ibrahimovic zich met Zweden niet te plaatsen voor het WK in Brazilië. Het verloor in een beslissingswedstrijd van het Portugal van Cristiano Ronaldo. Desalniettemin wordt de spits op dit moment als één van de beste spelers ter wereld gecategoriseerd. Hij scoort zijn goals momenteel voor de Franse topclub Paris Saint Germain.

Bekijk hieronder het beeldmateriaal van TMZ met daarin Ibrahomovic’ reacties op de vragen van de cameraploeg.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen