Hamilton weg bij Pistons. Bulls ruiken hun kans

Door

De Detroit Pistons hebben laten weten niet verder te willen met veteraan Richard Hamilton. De 34-jarige guard, belangrijk onderdeel van het kampioenschap in 2004, kon afgelopen seizoen niet overweg met coach Jon Kuester, belandde op de bank en was later in het jaar mede verantwoordelijk voor het ontslag van Kuester. Belangrijker, welke clubs staan er in de rij om Hamilton over te nemen?

De Chicago Bulls ruiken hun kans. “Rip is a winner. He’s got a championship.  I know that we’ll be happy to have him”, aldus sterspeler Derrick Rose. Hamilton wordt gezien als een versterking voor een relatief jong en on-ervaren Bulls team. The missing link op weg naar het kampioenschap. De speler die ze vorig jaar node miste in de serie tegen de Miami Heat.

Want laten we eerlijk zijn. Lebron James schakelde vorig jaar in de playoffs met zijn verdediging Rose uit en daarmee de angel uit het spel van de Bulls. Schutter Luol Deng en forward Carlos Boozer bleken niet in staat om de kar te trekken. Rose ziet in Hamilton de speler die met zijn ervaring en kwaliteit om te scoren de ploeg het laatste zetje kan geven in de goede richting.

Blessures

Hamilton heeft de laatste twee seizoen minder wedstrijden gespeeld vanwege blessures. Om precies te zijn 46 en 55 wedstrijden. Een afweging die de Bulls moeten maken. Overigens heeft alleen Rose zich uitgelaten over de kwestie Hamilton. Coach Tom Thibodeau zei afgelopen vrijdag nog van niets af te weten. “Ik ben blij met de groep die wij hebben, goede versterkingen zijn altijd welkom.”

De Pistons maken niet eens een hele slechte keuze door Hamilton te laten gaan. Ze hebben het contract afgekocht en hoeven dus niet de 21 miljoen dollar te betalen als ze Rip in Detroit hadden gehouden. De Pistons hebben nu wat ruimte om wat te doen op de markt en te proberen het team verder te bouwen rondom spelers Tayshaun Prince, Jonas Jerebko, Rodney Stuckey, Austin Daye en Ben Gordon.

Foto: graphicshunt.com

Ook leuk om te lezen