Celtics roeren zich op de markt: Davis out, West in

Door

Voor veel teams in de NBA begon afgelopen vrijdag training camp. Zo ook voor de Boston Celtics, al trainden ze nog niet in de samenstelling die op eerste kerstdag tegen de New York Knicks de competitie mag openen. Danny Ainge is achter de schermen dan ook druk bezig om rond The Big Three een sterk team te bouwen om nog eenmaal een gooi te doen naar een kampioenschap. De Celtics zijn dan ook dichtbij een deal met de New Orleans Hornets om ‘All Star’ David West over te nemen.

Coach Doc Rivers wil zijn team graag versterken met een echte scorer en zit daarvoor bij West aan het juiste adres. De forward van de Hornets maakte afgelopen seizoen gemiddeld 19 punten per wedstrijd en pakte daarbij bijna acht rebounds. West komt terug van een ACL operatie en gaf na het einde van vorig seizoen al aan dat het voor zijn loopbaan het beste zou zijn om zich bij een ander team verder te ontwikkelen.

Brandon Bass voor Glen Davis

Glen Big Baby Davis is een ruil betrokken met de Orlando Magic dat ervoor zorgt dat Brandon Bass overkomt naar de Celtics. Beide heren noteerden afgelopen jaar dezelfde cijfers (gemiddeld 11pt, 5 rb) alleen zien de Celtics meer in de atletische Bass. Davis maakte onderdeel uit van de ploeg die in 2008 de titel terug bracht naar Boston.

Een slimme speler die met zijn fysieke spel onder de borden voor veel gevaar stichtte. Ik vergeet nooit zijn optreden in game 4 en 5 van de NBA Finals 2010. De Celtics stonden op een 1-2 achterstand tegen de Lakers, Davis en Nate Robinson namen de ploeg op sleeptouw en brachten de serie weer terug naar Los Angeles. Donkey en Shrek werden ze gekscherend ook wel genoemd.

Met Bass, West en Kevin Garnett zijn de Celtics komend seizoen meer dan voorzien op de power forward positie. De Celtics missen alleen nog een echte center, Jermaine O’Neal is ook meer een power forward en heeft het lichaam van een 50-jarige. Free agent Chris Wilcox werd dan ook aangetrokken om wellicht de positie van center in te gaan vullen.

Gevalletje Rondo

Wat wilden de Celtics maar al te graag af van spelverdeler Rajon Rondo. Ainge hoopte zo ruimte te maken voor de komst van Chris Paul. Inmiddels weten we dat Paul niet naar de Celtics gaat en dat Rivers nu opgescheept zit met een gefrustreerde Rondo. En terecht. Waarom zou je nog willen spelen voor een team dat geen enkel vertrouwen meer in jouw heeft? Volgens bronnen heeft Ainge een gesprek gehad met Rondo en schijnt de kou uit de lucht te zijn.

Foto: wikimedia commons

Ook leuk om te lezen