Geen NBA, wel CBA voor Chandler

Door

Wilson Chandler kreeg een mooie aanbieding van een Italiaanse club en was van plan om daar op in te gaan tot hij een betere deal kon krijgen in China (bij de Zhejiang Guangsha). Dit wil zeggen dat Chandler het NBA-seizoen 2011-2012 wel op zijn buik kan schrijven, of er nu een lockout is of niet.

De Chinese Basketball Association (CBA) heeft een regel ingevoerd dat NBA-spelers niet zomaar kunnen vertrekken eens de lockout voorbij is. Dit wil dus zeggen dat de Nuggets-forward een groot risico neemt.

“Misschien verlies ik hiermee wel wat”, zei Chandler tegen ESPN. “Maar ik denk dat het een schitterende ervaring kan zijn. Ik ben nog niet naar de arbeidsoverkomst gesprekken geweest dus ik kan niet zeggen waar we nu staan met de lockout. Daarom ben ik bereid een risico te nemen.”

De enige kans dat Chandler zou kunnen spelen in de NBA is in de play-offs. De laatste wedstrijden van de CBA zijn in april.

De eenjarige deal zou Chandler minder dan 3.1 miljoen dollar opleveren (geld dat hij nog tegoed heeft van de Nuggets) maar wel meer dan 1.7 miljoen dollar (wat de Italiaanse club hem aanbood). Chinese clubs mogen maximaal twee buitenlandse spelers hebben en daar zitten de Lions al aan. Zij tekenden onlangs Magic-center Earl Clark.

Als er dan toch een seizoen zou komen in de NBA, dan is dit vooral een groot verlies voor de Denver Nuggets. Chandler speelde afgelopen seizoen in de Rocky Mountains en deed dat niet slecht. Hij was goed voor iets meer dan een gemiddelde van 15 punten per wedstrijd.

Foto: www.dailycaller.com

 

Ook leuk om te lezen