Florida Panthers ruim langs Penguins

Door

Pittsburgh Penguins v Florida Panthers

De Florida Panthers hebben hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen omgezet in een knappe 3-6 zege ten koste van de Pittsburgh Penguins. De aanvalslinie Tomas Fleischmann, Aleksander Barkov en Brad Boyes was een ware plaag voor de Penguins en combineerde zichzelf naar 10 gescoorde punten.

Voor de Penguins geldt, dat zij met het verlies hun eerste puntverlies hebben geleden. De debuterende doelman Jeff Zatkoff moest al vroeg zijn eerste tegendoelpunt slikken, maar zag hoe in de eerste periode beide teams goals uitwisselden voor een 2-2 stand.

Het verschil werd in de tweede periode gemaakt, toen de Panthers de kans kregen van een 5 tegen 3 powerplay te profiteren. De Penguins hadden tot dusver nog geen powerplay goal hoeven slikken dit seizoen, maar beide straffen werden omgezet in een doelpunt. Jonathan Huberdeau maakte de eerste uit de rebound, Alexander Barkov schoot de puck via het been van verdediger Paul Martin achter Zatkoff.

Pascal Dupuis bracht de Penguins in diezelfde periode nog een stapje dichterbij, maar verder kwamen de Penguins ook niet. Via goals van Fleischmann en Boyes in de derde periode werd de wedstrijd definitief beslist.

Nieuwe sterren

Voor de Calgary Flames en de Dallas Stars lieten Sean Monahan en Tyler Seguin zien het goed naar hun zin te hebben op hun nieuwe werkplek. De Flames en de New Jersey Devils leken af te stevenen op een 2-2 stand na 3 perioden, maar Monahan maakte enkele minuten voor tijd een overtime overbodig. Het was alweer de vierde treffer van dit seizoen voor de rookie.

Tyler Seguin speelde een belangrijke rol in de 4-1 zege tegen de Winnipeg Jets. Seguin maakte twee goals en noteerde ook nog eens twee assists. Seguin werd afgelopen zomer door de Boston Bruins verruild naar de Stars.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen