VIDEO: Deze jonge Boston Bruins-fan is een baas

Door

Screen Shot 2014-11-08 at 1.38.53 AM

Maak kennis met Liam Fitzgerald, een 8-jarige fan van de Boston Bruins, die deze week dankzij de video onderaan dit bericht, die al meer dan 2 miljoen keer werd bekeken, de harten van elke sportfan wist te stelen.

syndroom van Down & leukemie

Dat Liam afgelopen week dinsdag aanwezig was bij het gewonnen thuisduel tegen de Florida Panthers is een klein wonder te noemen. Sinds zijn geboorte lijdt hij al aan het syndroom van Down en op 4-jarige leeftijd kwam daar ook nog acute leukemie bij.

Hij wist het te overwinnen, de strijd duurde zo’n 3,5 jaar, en de sportteams uit Boston gaven hem in de moeilijke tijden altijd de nodige afleiding.

kicked-cancers-butt2

Boston

Liam is namelijk een enorme fan van alle Boston sportteams. Hij kijkt al jaren zoveel mogelijk wedstrijden die zijn ouders hem toestaan, en anders wel de highlights de ochtend erna. ,,Videogames of tekenfilms? Nee, Liam maak je alleen maar blij met sportwedstrijden van teams uit Boston,” vertelde moeder Christine aan de Boston Globe.

De combinatie van de vechtlust tegen kanker en de liefde voor de Boston-teams werd ook opgepakt door de organisaties en spelers van de teams uit de Beantown.

Zo werd hij door Boston Red Sox-pitcher Clay Buchholz deze zomer uitgenodigd voor een wedstrijd op Fenway Park en was hij enkele weken later ook aanwezig tijdens de Buchholz Bowl.

Bruins

Toch zit de liefde voor de Bruins nog het diepst bij de kleine fan. Afgelopen februari werd hij door Bruins-speler Adam McQuaid uitgenodigd om een thuiswedstrijd van dichtbij mee te maken. Dat was niet zomaar. McQuaid had namelijk te horen gekregen dat Liam enkele maanden eerder, tijdens Halloween, zich had verkleed als de Bruins-speler.

Blades

Afgelopen dinsdag, voor het thuisduel tegen de Florida Panthers, keerde hij terug in de TD Banknorth Garden. Liam mocht voor de wedstrijd plaatsnemen op de bank, waar Patrice Bergeron hem direct herkende.

Liam’s begroeting met alle spelers voorafgaande aan de wedstrijd is prachtig en werd opgepikt door de aanwezige cameracrew.

Hopelijk inspireert het Liam om door te gaan met vechten. Binnenkort zal hij namelijk elke dag een injectie groeihormonen ontvangen. Dit zal doorgaan tot zijn 18e verjaardag.

,,Hij blijft mij verbazen,” erkende moeder Christine na afloop van de wedstrijd tegen de Panthers. ,,Wat hij de afgelopen jaren al heeft meegemaakt.. Hij blijft maar doorvechten. Binnenkort starten de dagelijkse injecties, maar ik weet nu al dat hij er niet over zal zeuren. Liam blijft gewoon doorgaan.”

Zie onderstaande video van Liam die elke speler van de Bruins begroet met een box.

Ook leuk om te lezen