‘Emotionele’ Cervelli houdt Red Sox-gemoederen bezig

Door

Met zoveel prestige, eer en nu ook de eerste plaats in de American League East op het spel zijn de wedstrijden tussen de New York Yankees en Boston Red Sox extra beladen. Dat werd woensdag, tijdens de eerste ontmoeting, duidelijk toen pitcher John Lackey en catcher Jarod Saltalamacchia het juichgedrag van Francisco Cervelli maar niet konden waarderen.

Het probleem ontstond in de vijfde inning nadat de Yankees-catcher een worp van Lackey promoveerde tot solo homerun. Niet zozeer de hit, maar wel het ‘overdreven’ vieren van deze bom van 380 feet bij zijn terugkeer op de thuisplaat zette kwaad bloed. Lackey was het handjeklap niet vergeten en gooide de bal in de zevende inning bewust op Cervelli. En zo stonden beide selecties ineens op het veld.

Na afloop deed Saltamacchia een verbale duit in het zakje. Hij uitte zijn frustraties tegenover de pers, maar leek iets te ver te gaan in zijn commentaar. ,,Honkbal verandert. Jongere gasten, zoals Elvin Andrus van de Texas Rangers en Yunel Escobar van de Blue Jays en vele andere Latijns-Amerikaanse spelers, komen er in en zij spelen honkbal op hun eigen manier. Tot een bepaald punt is dat oké, maar als je die grens overschrijdt, dan moet je ook een stap terug durven doen”, zei hij na het met 5-2 verloren duel.

De klapactie van Cervelli was provocerend volgens de ballenvanger van de Bostonians. Maar wat bedoelde ‘Salty’ nou precies met het woord Latin? Werden daar niet alle Latijns-Amerikaanse honkballers over één kam geschoren? En wat vonden zijn ploegmaten hiervan?

Al gauw moest de catcher beginnen met damage control. Natuurlijk bedoelde hij niet dat het opruiers zijn. Dat was verkeerd begrepen. Latin players zijn emotioneler. ,Eigenlijk heb ik alleen gezegd dat Cervelli emotioneel is. Ik heb geen issues met hem en heb het ook niet respectloos bedoeld. Ik probeerde alleen kenbaar te maken dat ik weet wat voor type speler hij is. Hij is een enthousiaste speler.”

Red Sox-knuffelbeer David Ortiz lachte Saltalamacchia’s slip of the tongue weg. ,,Soms vergeten we inderdaad een klein beetje waar we spelen en doen we dingen die we van thuis hebben meegenomen. Ik geloof niet dat hij er iets slechts mee bedoelde. Hij vertelde de waarheid. En Salty is een sweet dude. Hij komt hier iedere dag en geeft me een knuffel, begrijp je, en ik ben Latin”, zo doofde de in de Dominicaanse Republiek geboren slugger het vuurtje.

Wil je het incident zien? Klik dan hier.

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen