Einde Notre Dame-Michigan rivalry in zicht?

Door

Einde Notre Dame-Michigan rivaliteit in zichtEen groot deel van haar charme onttrekt College Football aan haar tradities. Universiteiten die al generaties lang tegen elkaar strijden, match-ups die al sinds mensenheugenis worden gezien als ware clashes. Het is hét streepje voor op de NFL, zo zullen college-fans beweren. Maar dat deze rivaliteiten niet in alle gevallen oneindig door kunnen gaan, bleek gisteren. Toen werd bekend dat Notre Dame een streep zet achter haar rivaliteits-games met Michigan. Niet zonder reden, maar de fan zal het er niet minder jammer om vinden.

Bij het opzeggen van de Michigan-serie is er voor de ‘Irish’ sprake van een opzegtermijn van 3 jaar. De voorlopig laatste match-up tussen de traditionele programma’s zal dus in 2014 plaatsvinden. De twee universiteiten zullen elkaar ongetwijfeld na dat jaar weer tegen gaan komen, maar met welke regelmaat is sterk de vraag. Het opzeggen van het speel-contract tussen de twee is overigens niet zonder reden. Notre Dame kijkt namelijk uit naar een overstap richting de Atlantic Coast Conference (ACC) in 2015 en moet om die reden ruimte in haar schema in gaan bouwen.

Of dit ‘ruimte inbouwen’ ook effect gaat hebben op andere ‘rivalry-games’ van de Irish is nog onduidelijk. Michigan State heeft al aangegeven ervan uit te gaan dat haar rivaliteits-wedstrijd niet geschrapt gaat worden en de teams het uit kunnen blijven vechten voor de Megaphone Trophy. De kans is wel dat het aantal wedstrijden van Notre Dame tegen Purdue af zal nemen. Rivalen USC en Navy lijken daarentegen, gezien de nog verder gaande geschiedenis, buiten schot te blijven.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen