Freeman slaat Braves naar de play-offs

Door

De Atlanta Braves hebben een plek in de wild card play-off veilig gesteld. Op dramatische wijze sloeg Freddie Freeman, bij een 3-2 stand voor de Miami Marlins, een 2-run walk-off homerun. Door de winst zijn de Braves niet meer te achterhalen in de race voor een wild card. Zelf houden de Braves nog steeds hoop op de titel in de NL East. De achterstand op de Washington Nationals is maar vier wedstrijden.

Fantastic Freddie

De emoties liepen hoog op na de verre klap van Freeman. Zijn teamgenoten besprongen hem en gooiden, naast het gebruikelijke water, ook flink wat gravel in zijn nek. Voor Freddie was het de ultieme revanche op het dramatische verlopen seizoen van vorig jaar. In 2011 moesten de Braves de laatste wedstrijd winnen om naar de play-offs te gaan. Tegen De Philadelphia Phillies ging het toen helemaal mis.

Freeman werd de laatste slagman van het seizoen, doordat hij in een double-play sloeg. Met die beelden nog fris op zijn netvlies ging de 23-jarige eerste honkman over de thuisplaat. “Ik wist niet of ik moest lachen of huilen. Ik heb er geen woorden voor, ” zei Freeman.

Onverslaanbare Medlen

Startende werper Kris Medlen, die in zeven innings drie punten toe liet, was niet zeker van de winst. Maar met Chipper Jones en Freeman aan slag in de negende inning was alles nog mogelijk volgens Medlen: “Ik zei toch dat dit ging gebeuren”, grapte hij na de wedstrijd.

Door de winst hebben de Braves al 22 wedstrijden achter elkaar gewonnen waarin Medlen de startende werper was. Het is de langste streak sinds de Yankees en Whitey Ford dat deden in 1951. Logischerwijs zijn de Braves aan het kijken hoe ze Medlen de belangrijke one-game play-off kunnen laten starten.

Ook leuk om te lezen