Durant: ‘Ik heb de hele stad teleurgesteld’

Door

NBA champion Kevin Durant beleefde geen goede avond na de wedstrijd tegen de Dallas Mavericks. In de laatste seconden van de wedstrijd kon de 22 jarige forward van de Oklahoma City Thunder met zijn schot de overwinning binnen halen, maar hij werd keihard geblokt dankzij Mavericks forward Shawn Marion.

Door deze misser ging de wedstrijd naar OT en daarin wonnen de Mavericks de vierde wedstrijd van de Western Conference finals, waardoor ze nu met 3-1 leiden.

Het schot waarmee Durant werd geblokt, leidde na afloop tot veel discussie. De 22-jarige small forward koos ervoor om van veraf voor de winnende driepunter te gaan, terwijl er nog 6.4 seconden op de klok stonden.

,,Er was niks anders dat ik kon doen,”aldus Durant. ,,Ik ving de bal op de middenlijn en had ongeveer nog 3 seconden op de klok met nog 3 tegenstanders voor me. Wat moest ik anders?,” verdedigde hij zichzelf over die actie.

Thunder coach Scott Brooks was niet ontevreden. ,,De laatste aanval was niet goed uitgespeeld, maar ze hebben ons goed onder druk gezet en ons uit ons spel gehaald. We moeten sterker zijn en overeind blijven zonder fouten te maken.”

De avond was nog zo goed begonnen voor Durant, want in de eerste vier minuten waren al zijn vijf schoten raak en was hij goed voor 10 punten. Uiteindelijk eindigde de avond in mineur voor de 22-jarige waarin hij slechts 4 van zijn 17 schoten wist te raken. Daarnaast veroorzaakte hij ook nog eens negen turnovers.

,,Ik voel me slecht, want ik heb mijn team laten zitten. Ik heb de hele stad teleurgesteld,”aldus Durant, die uiteindelijk zijn laatste zes schoten miste, waaronder de al eerder besproken gemiste driepunter.

Woensdagnacht krijgt hij een herkansing, wanneer zijn Thunder in Game 5 voor de laatste kans vecht. Bij een nederlaag is het seizoen over voor Durant en zijn teamgenoten.

Ook leuk om te lezen