Roloson weer tussen de palen voor Game 6

Door

Waar Tampa Bay Lightning-coach Guy Boucher zich maandag overdag nog mysterieus had opgesteld met betrekking tot wie het doel van de Lightning zou verdedigen in game 5, laat hij nu weinig ruimte voor twijfel over de doelverdediger voor game 6.

Roloson neemt namelijk weer zijn vertrouwde plek tussen de palen in nadat hij in de vorige wedstrijd zijn positie nog had moeten afstaan aan Mike Smith.

Vóór de series met de Boston Bruins was er geen twijfel over wie de eerste keeper was bij de Lightning, want Roloson had zijn team in meerdere duels tegen de Pittsburgh Penguins en de Washington Capitals op de been gehouden.

Maar in deze finale van de Eastern Conference is de 41-jarige doelman al twee keer van het ijs gehaald vanwege meerdere tegengoals en in game 5 mocht dus zelfs tweede goalie Smith in de basis beginnen.

Volgens Boucher was dat laatste echter niet vanwege Rolosons mindere prestaties in deze series: „Dwayne is degene die ons hier heeft gebracht. Zo dacht ik er de vorige wedstrijd ook over, maar ik had toen het gevoel dat hij wel wat rust kon gebruiken.”

Voor het zesde duel, dat woensdagavond om 20.00 plaatselijke tijd in Florida gespeeld zal worden, is Roloson dus weer de goalie. Volgens Boucher gaat de veteraan zelfs het verschil maken en een zevende wedstrijd uit het vuur slepen: „Roloson zal namelijk de enige uitgeruste speler zijn van beide teams.”

Foto: bleacherreport.com

 

Ook leuk om te lezen