De SportAm All-NBA en All-Defensive teams

Door

Oklahoma City Thunder v Golden State Warriors

Ondertussen zijn de Most Valuable Player, Coach of the Year, Defensive Player of the Year, Rookie of the Year en Sixth Man of the Year in de NBA bekend. Niet lang dus alvorens de All-NBA en All-Defensive teams zullen bekend gemaakt worden. Sport Amerika hield alvast een bevraging onder de NBA-redactie en dit zijn de resultaten.

Heb je een andere visie of wil je gewoon je mening kwijt, plaats dan een reactie!

All-NBA First Team

G Stephen Curry
G James Harden
F LeBron James
F Anthony Davis
C Marc Gasol

All-NBA Second Team

G Chris Paul
G Russell Westbrook
F Pau Gasol
F Blake Griffin
C DeMarcus Cousins

All-NBA Third Team

G Jimmy Butler
G Klay Thompson
F Kawhi Leonard
F LaMarcus Aldridge
C DeAndre Jordan

All-Defensive First Team

G Tony Allen
G Jimmy Butler
F Draymond Green
F Kawhi Leonard
C Marc Gasol

All-Defensive Second Team

G Chris Paul
G Mike Conley
F LeBron James
F Anthony Davis
C Rudy Gobert

Foto: Getty Images

8 Reacties
 1. Rick 9 jaar ago

  Wat doet Lebron in een all-defensive team??? Ariza iemand? En Kawhi Leonard > Pau Gasol

  • Bahadir 9 jaar ago

   Pau Gasol heeft een career-year achter de rug op 34(!)-jarige leeftijd. Is daarbij het hele jaar consistent geweest in zijn bijdrages, getuige zijn 54(!) double-doubles in 78 wedstrijden in het reguliere seizoen dit jaar.
   Bovendien is Pau als League-leader in double-doubles geëindigd dit seizoen. Dit zijn allemaal prestaties die hij heeft neergezet op, nogmaals, 34-jarige leeftijd.

   Begrijp me niet verkeerd; Kawhi is top. Maar Pau heeft een ‘career resurrection’ beleefd dit seizoen en staat daarom terecht boven Kawhi.

  • Michiel Jonkman 9 jaar ago

   Geen idee wat LeBron daar doet, hij stond er bij mij ook niet in! Qua defense waren dit mijn keuzes, waarbij ik inderdaad vals heb gespeeld door Draymond Green op een van de guard-posities te zetten. Ik moest ‘m alleen ergens kwijt en ik vind hem verdedigend beter dan Chris Paul (die de andere kandidaat was).

   All-Defensive First Team

   G Tony Allen
   G Jimmy Butler
   F Anthony Davis
   F Kawhi Leonard
   C DeAndre Jordan

   All-Defensive Second Team

   G Stephen Curry
   G Draymond Green
   F Zach Randolph
   F Marc Gasol
   C Rudy Gobert

  • Ariza kreeg van één redacteur een stem voor het All-Defensive 2nd team. De aanwezigheid van Pau Gasol in het All-NBA 2nd team is niet zo vreemd, maar het was erg close met Kawhi Leonard. Beide speelden een uitstekend seizoen.

 2. Tim 9 jaar ago

  Blijft jammer dat die defenders toch niet puur en alleen op hun verdedigende kwaliteiten worden uitgekozen. What about:

  – Joakim Noah
  – Hassan Whiteside
  – Matt Barnes
  – Nicolas Batum
  – Avery Bradley
  – Thabo Sefolosha

  Eens met de All-NBA teams, uitgezonderd DeAndre Jordan. Natuurlijk een grap. Speelt aanvallend goed, als ie speelt… Vooral in de play-offs (als het er echt om gaat) duidelijk te zien dat hij kinderlijk eenvoudig in foutenlast komt en dat samen met zijn vrije-worpen schieten (om te huilen) zijn eigen (aanvallende) efficiëntie de das om doet. Misschien Tyson Chandler of Andre Drummond op die plek?

  • Mitchell Busby 9 jaar ago

   Uit dat lijstje vind ik dat Whiteside en Bradley een echt sterk seizoen speelden. Sefolosha heeft heel weinig gespeeld voor de Hawks, en Batum en Noah spelen niet hun beste seizoen. Op Barnes kan je altijd bouwen wat betreft defense en hustle, maar Kawhi Leonard en Draymond green zijn toch wel sterker defensief. Ariza ook denk ik.

   • Trevor Ariza is een vreemd geval. Hij heeft alles om een uitstekende verdediger te zijn, alleen lukt het hem niet altijd.

    Deze play-offs houdt hij tegenstanders wel 5% onder hun normale FG%. Maar als je dat wat ontleedt, zie je dat hij die statistiek vooral haalt uit driepunters verdedigen. Nu, dat is ook belangrijk. Maar dichter bij de ring zit hij aan +12%. Dus het is een dubbel verhaal. En tijdens het reguliere seizoen zat hij overigens overall aan +4%.

  • Over DeAndre Jordan: dat zeg ik al jaren en zal ik altijd blijven zeggen. Goed om te horen dat er ook andere zijn die DJ’s defensieve fouten zien. Mocht je hem nog niet gezien hebben. In een voorbije versie van Sport Amerika TV ging ik in debat over DJ, en dan vooral zijn defensieve ‘kwaliteiten’ (vanaf 6.20):

   http://www.sportamerika.nl/sport-amerika-tv-gsw-wint-moeiteloos-de-titel

   Ik snap je punt ook wel over de All-D teams. Zo’n dudes als Nicolas Batum Avery Bradley krijgen véél te weinig aandacht. Tony Allen moest er jaren voor vechten. Ikzelf had de volgende:

   All-Defensive First Team

   G Jimmy Butler
   G Tony Allen
   F Kawhi Leonard
   F Anthony Davis
   C Marc Gasol

   All-Defensive Second Team

   G Chris Paul
   G Mike Conley
   F Draymond Green
   F Nerlens Noel
   C Rudy Gobert

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen