NBA Recap: Grizzlies en Hawks trekken strand gelijk

Door

Memphis Grizzlies v Oklahoma City Thunder - Game Two
De eerste twee wedstrijden van de Conference Semi Finals waren er twee die gewonnen moesten worden door de ploegen op achterstand, om niet een desastreuze 2-0 achterstand op te lopen. De Atlanta Hawks mochten dat in hun tweede thuiswedstrijd tegen het John Wall-loze Washington Wizards doen. De Memphis Grizzlies (met Mike Conley) kwamen op bezoek bij de gedoodverfde favoriet Golden State Warriors, dat de laatste 21 thuiswedstrijden won.

De Memphis Grizzlies staan voor de zware taak om de Golden State Warriors een zeldzame thuisnederlaag te bezorgen om zodoende met een 1-1 stand in eigen huis een comfortabele voorsprong te pakken. Met Mike Conley voor het eerst sinds drie wedstrijden weer terug in de basis, lijkt het daar meteen al sterk op in de eerste helft. De spelverdeler met verschillende breuken in het gezicht speelt met een masker, maar dat lijkt hem niet te deren. In het eerste kwart schiet Conley vijf van zijn zes schoten raak. Het is bovendien pas voor de tweede keer dit seizoen dat de Warriors onder de veertig punten scoren in de eerste helft. Stephen Curry, die voor de start van de wedstrijd zijn MVP-bokaal krijgt, laat in de eerste helft een aantal spectaculaire dingen zien, maar krijgt weinig bijval van zijn teamgenoten. Tony Allen van de Grizzlies weet wel waarom.

In de tweede helft loopt het verschil tussen beide teams zelfs even op tot zestien punten. De Warriors komen uiteraard wel dichterbij, maar dichterbij dan zeven punten komen ze niet meer. De Grizzlies starters spelen uitermate solide en zorgen ervoor dat de Warriors slechts 6 uit 26 driepuntspogingen raken. Curry en Klay Thompson raken samen 3 uit 17. Draymond Green zorgt met 14 punten en 12 rebounds voor een double-double, maar ook hij raakt slechts 3 uit 11 vanuit het veld. In de eerste helft grijpt hij ook nog Mike Conley -opzettelijk?- in het gezicht nadat de spelverdeler op de grond valt een een time-out vraagt. Oordeel zelf. Gezien de voorgeschiedenis van Green, is het niet ondenkbaar dat hij Conley gewoon wat pijn wil bezorgen en is de intentie van simpelweg ‘hustlen’ niet van toepassing hier.

Conley kan gelukkig verder en wordt uiteindelijk topscorer met 22 punten in de met 97-90 gewonnen wedstrijd. De Grizzlies kunnen in eigen huis nu het thuisvoordeel benutten. Als ze nu al hun thuiswedstrijden winnen, zijn ze door naar de Conference Finals. Echter, deze play-offs is al gebleken dat het thuisvoordeel niet heilig is. Wat wel heilig is voor de Grizzlies, zijn de volgende statistieken.

Tip-Off
Voor de Atlanta Hawks geldt hetzelfde als de Memphis Grizzlies, echter moeten de Hawks in eigen huis de tweede wedstrijd winnen. De eerste wedstrijd in Atlanta ging namelijk na een spannende wedstrijd naar de Washington Wizards. Echter, de Wizards speelden afgelopen nacht zonder John Wall. De sterspeler raakte in wedstrijd één geblesseerd aan zijn pols. Hij speelde wel verder, maar vlak voor de start afgelopen nacht werd besloten hem niet te laten spelen. Ramon Sessions deed het echter prima als zijn stand-in, getuige dit circusschot.

Lang houden de Wizards gelijke trek met de Hawks, waar DeMarre Carroll met 22 punten wederom boven de 20 scoort. Bij 73-73 laat in het derde kwart wordt het billenknijpen voor de Hawks-fans. Daarna lopen de Hawks uit naar dubbele cijfers. Twee knappe driepunters van Kyle Korver zijn de dagger. Met een 1-1 stand mogen de Wizards nu in eigen huis hetzelfde doen als wat de Grizzlies willen: alle thuiswedstrijden winnen en je staat in de Conference Finals. Sessions was met 21 punten topscorer van de Wizards, één punt meer dan Bradley Beal.

Three Point Play
* Steph Curry krijgt zijn MVP-bokaal voorafgaand aan de wedstrijd

* De familie Curry verdient er ook één!

* Wat denk je dat Tony Allen riep na de gemaakte dunk? Jawel hoor, hij deed het opnieuw!

Stat of the Night
Mike Conley: 27 MIN, 22 PTS, 3 AST, 1 TO, 8/12 FG, 3/6 3PM, 3/4 FT

The Paint
De Warriors verloren de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, op 27 januari tegen de Bulls en toen pas op 5 mei tegen de Grizzlies. Respect!

Nee nee, Nene!

Steve Kerr begrijpt er niets van, waarom zijn team voor het eerst in vier maanden in eigen huis weer eens faalt

Afgelopen nacht kwamen de Wizards uit op 42 procent.

Boxscore
Washington Wizards (1-1) @ Atlanta Hawks (1-1) 90-106
Memphis Grizzlies (1-1) @ Golden State Warriors (1-1) 97-90

Komende nacht
Chicago Bulls (1-0) @ Cleveland Cavaliers (0-1) om 01.00 uur Nederlandse tijd
Los Angeles Clippers (1-0) @ Houston Rockets (0-1) om 03.30 uur Nederlandse tijd

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen