De Meetlat van Meester Meijer: Knicks, Kobe en Braun

Door

meetlat

Soms bestraffend en genadeloos. De andere keer complimenteus en vleiend. In ieder geval altijd duidelijk en beargumenteerd. De acties en prestaties van de Amerikaanse sporters of sportploegen gaan onder De Meetlat van Meester Meijer. Durven ze met hun rapportcijfer naar hun moeder?

 New York Knicks

San Antonio Spurs v New York Knicks

Wat mij het meest verbaast, is dat de sik van Mike Woodson zo gitzwart en vooral zo vol blijft. Misschien is het door gebrek aan haar bovenop z’n bolletje dat hij van gekheid nog niet is gaan plukken in dat mooie, volmaakte stukje baardhaar rondom z’n lippen. Je ziet de wanhoop soms uit z’n ogen spuwen als hij z’n ploeg weer eens ziet aanklooien. Het ontbreekt aan alles. Zelfs een Colombiaanse drugsheer zou hier nog geen lijn in kunnen vinden. Defensief is het giga huilie huilie. Maar vooral qua mentaliteit zuigt het behoorlijk bij het oranje-blauwe sterrendom. Dat moet in dit geval een samenvoeging zijn van domme sterren. Iedereen doet maar wat en speelt enkel en alleen voor zichzelf. JR Smith is hier het beste voorbeeld van. Na de nederlaag, vannacht tegen de Lakers, zei Woodson dat één zege bevrijdend kan zijn. Dat kan de katalysator zijn van betere tijden. Voor hem te hopen dat hij beter weet en doet.

3

 

Kobe Bryant’s contract

Los Angeles Clippers v Los Angeles Lakers

Je zet je krabbel onder een nieuw contract. Je weet dat je nog eens 48,5 miljoen dollar bijgeschreven krijgt op je rekening in de komende twee seizoenen. Nou, de fles met bubbels kan open. Werkgever blij, jij bent happy en dan begint het gezever. Bryant had met veel minder geld genoegen moeten nemen, want te oud én dat geeft de Lakers de mogelijkheid betere spelers te halen. Hij denkt alleen aan zichzelf en meer van dat geneuzel. Feitelijk doet hij ‘t na dit seizoen met minder: van bijna 30,5 naar 23,5 naar 25 miljoen dollar. Is een aardig percentage inleveren. Daarnaast moeten de vingers simpelweg richting Mitch Kupchak. Hij is de man die met dit bedrag op de proppen komt naar de nog altijd geblesseerde Bryant. Het is zijn taak om Mike D’Antoni een ploeg te geven waarmee ze weer een contender worden. Dat het ranzig veel geld is, staat buiten kijf. Sorry, wat zei je Gareth Bale…?

8

 

Ryan Braun

Zijn mea culpa had hij al ergens in juli gedaan. Als ’n dief in de nacht eigenlijk verdween Ryan Braun van het MLB-podium. Een schorsing. Dik zestig wedstrijden. Einde seizoen. Dat de linksvelder doping had gebruikt was net zo verrassend als de inhoud van en Kinderbueno ei. Maar ja, de (juridische en bewijslastende) touwtjes zaten zo strak dat hij wel moest bekennen. Woensdag liet de Milwaukee Brewer zich voor het eerst uit over de hele affaire. Eerder praten kon en mocht niet, bekende hij tijdens de fooddrive in Miller Park. De Grote Ontkenner ging door het stof. Hij heeft zelfs zijn excuses aangeboden aan de dopingcontroleur die hij in 2011 ervan beschuldigde met z’n positieve plasje geknoeid te hebben. Schoon schip maken is een heidens karwei, zeker als deze de omvang heeft van een cruiseschip. Het begin is er.

5,5

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen