Cubs, Chapman

Cubs forceren een zesde wedstrijd in de World Series

Door

Cubs, Chapman

De Chicago Cubs hebben zondag een zesde wedstrijd in de World Series afgedwongen. In Game 5 werden de Cleveland Indians met 3-2 verslagen. De eerste World Series-overwinning op Wrigley Field sinds 8 oktober, 1945.

Even leek een World Series-titel in de maak voor de Indians. Jose Ramirez ramde in de tweede inning een bal van Jon Lester over de hekken. En wanneer de Indians in de play-offs op voorsprong komen, dan volgt er altijd een overwinning.

Aan die reeks maakten de Cubs een eind. In de vierde inning sloeg Kris Bryant een solo homerun (1-uit-18 daarvoor), Addison Russell een RBI-single en David Ross een sac fly RBI. In de voorgaande 25 innings kwam Chicago niet verder dan twee runs.

Wat volgde was een nagelbijter nadat Francisco Lindor (.421 slaggemiddelde in de World Series) in de zesde inning de achterstand voor Cleveland verkleinde tot één run via een RBI-single. Cubs-manager Joe Maddon deed een Terry Francona en bracht met één out in de zevende inning zijn closer Aroldis Chapman.

De 28-jarige Cubaanse flamethrower klaarde de klus door de laatste acht outs te maken van de wedstrijd. De eerste 8-out save uit zijn carrière. Game 6 van de World Series staat dinsdag op het programma in Cleveland.

Foto: Twitter/Bleacher Report

2 Reacties
  1. TvG 6 jaar ago

    Laatste strohalm voor de Cubs. Gun het zelf de Cubs, maar Cleveland lijkt de sportstad van 2016 te worden.

  2. Wouter van Willigen 6 jaar ago

    Yesssss. Nog 2x winnen 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen