Crosby en Malkin op de weg terug

Door

Pittsburgh Penguins-coach Dan Bylsma had maandagmiddag tijdens een lokale persconferentie goed nieuws over de status van Sidney Crosby en Evgeni Malkin. De revalidatie van beide sterspelers verloopt namelijk naar wens en het ziet er dan ook steeds meer naar uit dat zij er aan het begin van komend seizoen weer gewoon zullen staan. Ten slotte wilde hij ook nog wel iets kwijt over de mogelijke terugkeer van een oud-sterspeler van de club.

Op dit moment is Crosby nog steeds aan het revalideren van een hersenschudding die hij in januari van dit jaar heeft opgelopen. Na wat tegenslagen eerder in het proces maakt hij nu goede stappen: „Sidney is inmiddels weer terug in Pittsburgh na een vakantie met wat teammaten,” aldus de coach. „De doktoren hebben hem inmiddels vrijgegeven om thuis een reguliere workout te doen die hij normaal ook zou doen. Dit doet hij nu twee keer per dag en dus verlopen zijn zomeractiviteiten zoals gebruikelijk. Dit is waar Sidney nu mee bezig is en waar hij de komende tweeëneenhalve maand nog wel bezig mee zal blijven.”

Malkin is al sinds 4 februari uitgeschakeld vanwege gescheurde kniebanden die hij opliep in zijn eerste duel na vijf wedstrijden te hebben moeten missen vanwege een andere knieblessure. De diagnose na de gescheurde banden luidde dat Malkin tijdens het seizoen definitief niet meer in actie zou komen en dat hij zich moest gaan richten op het volgende seizoen. Toch had er volgens Bylsma een snellere comeback ingezeten.

„Hij geloofde er stellig in, en probeerde alle betrokkenen ervan te overtuigen, dat hij nog tijdens de afgelopen play-offs mee had kunnen doen als we ons hadden geplaatst voor de volgende ronde. Zijn voortgang in het revalidatieproces op dat moment deed ons geloven dat dit inderdaad mogelijk was. Op het gebied van kracht lag hij prima op schema en hij lag hier zelfs op voor op het gebied van wat de dokters mogelijk achtten.”

Naast het feit dat deze twee sterkhouders van de Penguins op de weg terug zijn, is er nog steeds een goede mogelijkheid dat een voormalig sterspeler van de club ook terugkeert. Het gerucht zingt namelijk al langer rond dat veteraan Jaromir Jagr een terugkeer in NHL overweegt en de club waarbij hij zijn grootste successen beleefde, is voor hem een van de clubs waar hij nu weer voor uit zou willen komen. De voormalige winnaar van de Hart Trophy en de Art Ross Trophy (deze laatste zelfs vijf keer) is in ieder geval van harte welkom als het aan Bylsma ligt.

„Volgens mij hoeven wij weinig aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat hij in ons team past,” vertelt de winnaar van de Jack Adams Trophy voor beste coach van het afgelopen seizoen. „Tijdens het afgelopen WK zag je maar weer eens hoe goed Jaromir nog steeds is. Wij spelen graag een aanvallend spelletje en daarbij is snelheid natuurlijk een groot onderdeel, maar het allerbelangrijkste is het spel in de aanvalszone en het kapot spelen van de tegenstander. Volgens mij ligt dat spel hem nog steeds en zie ik hem op dat vlak dus zeker prima bij ons passen.”

Foto: blackandgoldworld.blogspot.com

 

Ook leuk om te lezen