Hornets zien West vertrekken

Door

De dagen van David West bij New Orleans Hornets lijken geteld. De speler zelf zegt liever weer op de markt te komen dan nog er nog een jaar aan vast te plakken bij de nummer 7 van 2011 uit de Western Conference.

Sinds 24 maart is West niet meer in actie gekomen voor de ploeg die hij dreigt te verlaten. Wegens een knieblessure, waar hij in april aan geopereerd is, speelde hij maar zeventig wedstrijden. Daarin was de forward goed was voor 18,9 punten en 7,6 rebounds gemiddeld per game.

Hij kan nog een jaar door in de muziekstad voor een slordige 7,5 miljoen dollar, maar de tweevoudig All Star (2008 en 2009) denkt dat het voor zijn ontwikkeling beter is als hij zijn geluk elders gaat beproeven.

,,We hebben het gevoel dat dit het beste is voor mij als ik verder wil komen”, aldus de forward zelf tegen New Orleans Times-Picayune. ,,Ik heb een beslissing genomen, gebaseerd op waar ik stond na de operatie aan mijn linkerknie. Ik denk dat dit het juiste moment is voor mij om de knoop door te hakken.”

Voor donderdag moet de 30-jarige definitief zijn keuze hebben bepaald. Een mogelijke lockout in de NBA per vrijdag 1 juli kan het free agency vertragen. Al lijkt het er sterk op dat de man die al acht jaar speelt in de league echt weg gaat bij de Hornets. Of doet hij toch een Dwight Howardje en probeert hij de franchise onder druk te zetten om versterkingen te halen.

,,We moeten nog met general manager Dell Demps praten. De Hornets hebben een kans”, zo laat hij de deur nog een klein beetje op een kier staan. West wil weten wat de plannen zijn van de president om van het team een echte titelkandidaat. Dit jaar gingen de Hornets in de eerste ronde van de playoffs kopje onder tegen de Los Angeles Lakers. De postseason alleen is niet goed genoeg meer. West wil meer. Veel meer. ,,In deze fase van mijn carrière wil ik winnen. Ik wil groots winnen.”

In een eerder stadium gaf Demps al aan dat hij West wil behouden voor de franchise. ,,Ons doel is hem hier te houden. Daar stappen we niet van af. We willen dat David West als een Hornet met pensioen gaat. Hij is goed voor ons geweest op en buiten de vloer”, waren de duidelijke woorden van Demps.

Foto: static.foxsports.com

1 Reactie
  1. JW 10 jaar ago

    Hoezo zien West vertrekken? Hij licht alleen een optie om free agent te worden…Als New Orleans niets onderneemt, tsja, dan is de kans is groot dat ie gaat, maar hij zegt zelf dat ie de optie om te blijven openhoudt…Nu is het in elk geval nog lang niet zeker dat ie gaat, zeker met de dreigende lockout…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen