Zestien arrestaties sinds NFL-lockout

Door

Eerst maar het goede nieuws: al sinds een dikke week is er geen NFL-speler meer gearresteerd. Dan het slechte nieuws: sinds de lockout op 12 maart jongsleden een aanvang nam, kwamen er liefst zestien NFL’ers in aanraking met de politie. Tennessee Titans’ Kenny Britt, die maar liefst twee keer geboeid werd afgevoerd, maakte het helemaal bont. Volgens Adolpho Birch, die als NFL’s senior vice president is belast met arbeidsrichtlijnen en spelersontwikkeling, liet weten dat de spelers, ondanks de lockout, wel degelijk vallen onder de personal-conduct policy van de league, en derhalve  rekeningschap dienen af te leggen zodra de nieuwe CAO een feit is. Een overzicht.

Chris Cook, CB, Minnesota Vikings. Werd op 12 maart in Lynchburg Virginia gearresteerd nadat hij staan zwaaien met een vuurwapen.

Mario Henderson, DT, ex-Oakland Raiders. Werd op 17 maart aan de kant gezet wegens te luide muziek in de auto, en vervolgens gearresteerd wegens verboden wapenbezit.

Bryan McCann, CB Dallas Cowboys. Werd op 19 maart in Dallas Texas gearresteerd wegens openbare dronkenschap.

Johnny Jolly, DT, Green Bay Packers. Werd op 25 maart geaaresteerd wegens bezig en met de bedoeling tot verkoop van verboden middelen. Jolly had een potje met 600 gram codeine bij zich.

Jason Peters, OT, Philadelphia Eagles. Werd aan de kant gezet vanwege te luide muziek op 26 maart, en vervolgens in hechtenis genomen wegens verzet bij arrestatie.

Aqib Talib, CB, Tampa Bay Buccaneers. Gaf zichzelf aan op 30 maart, nadat hij werd gezocht wegens zware mishandeling met een dodelijk wapen.

Louis Murphy, WR, Oakland Raiders. Na aan de kant van de weg te zijn gezet wegens te luide muziek, werd hij op 3 april in Gainsville Florida gearresteerd wegens drugsbezit, liegen tegen de politie, en verzet bij arrestatie.

Mike Vrabel, LB, Kansas City Chiefs. Werd op 14 april gearresteerd en aangeklaagd met diefstal in het Belterra Casino Resort in Florence Indiana.

Kenny Britt, WR, Tennessee Titans. Gearresteerd op 12 april, en aangeklaagd wegens misleiding van een politieagent, liegen tegen een ambtenaar en hindering van het onderzoek.

William Moore, S, Atlanta Falcons. Aangeklaagd wegens te hard rijden op 19 april, rijden met een verlopen rijbewijs, en verzuim te verschijnen in de rechtbank.

Antwan Applewhite, LB, San Diego Chargers. Gearresteerd op 6 mei wegens rijden onder invloed.

Alex Magee, DE, Tampa Bay Buccaneers. Gearresteerd op 9 mei wegens bezit van marihuana en verlopen nummerplaten.

Garrett Wolfe, RB, Chicago Bears. Gearresteerd op 22 mei wegens winkeldiefstal, mishandeling van een politieagant en verzet tijdens arrestatie. Werd intussen vrijgesproken van de diefstal.

Kenny Britt, WR, Tennessee Titans. Gearresteerd op 6 juni in New Jersey wegens (twee keer) verzet bij arrestatie.

Javarris James, RB, Indianapolis Colts. Gearresteerd op 9 juni in Fort Myers Florida wegens marihuana-bezit.

Raheem Brock, DE, Seattle Seahawks. Gearresteerd op 16 juni en aangeklaagd wegens het niet betalen van een $27-rekening in de Copabanana in Philadelphia.

Akeem Jordan, LB, Philadelphia Eagles. Gearresteerd op 19 juni en aangeklaagd wegens lichte mishandeling in Virginia.

 

Ook leuk om te lezen