COLUMN – ING: Slinkse Melky en perfecte Felix

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte. (Een dagje later dan normaal. Volgende week gewoon weer klokslag 17.00 uur op maandag!)

Ha die Eef,

Verstuurd vanuit de Gooise tropen. Wees niet bang, ik zal niet als een ware Nederlander beginnen over het weer. Klagen: daar is het veel te warm voor. Oeps.

Wie overigens niet mag klagen is Melky Cabrera. De outfielder van de San Francisco Giants is betrapt op het gebruik van een  prestatie bevorderend goedje en heeft inmiddels vijftig wedstrijden aan z’n kont hangen. Opvallend was dat de All-Star binnen twee nanoseconden met een verklaring kwam en ruiterlijk toegaf een verkeerde substantie te hebben genomen. Tuurlijk spijt. Dom. Acceptatie straf. Zo was zijn boodschap in een notendop.

In al mijn naïviteit dacht ik nog: ‘van deze eerlijkheid kunnen die wielrenners nog wat leren’. Maar toen werd het zondag en bleek de ‘witte motor’ van de Giants op heel slinkse wijze zijn straf te willen ontlopen. Helaas werkte de nepwebsite niet. Hij heeft dus getracht nog leper te zijn dan die gasten op de fiets die allerlei maskeringsmiddelen nemen. Stiekem heb ik heel hard gelachen om deze trieste actie. Leedvermaak is tenslotte toch het aardigste vermaak.

Hi Ing,

Het Cabrera-verhaal is te gek voor woorden. Ik hou normaalgesproken wel van leedvermaak, maar dopingzondaars maken mij vooral boos. Dopinggebruik is verraad van de sportliefhebber. En als je 10.000 dollar betaalt voor een nepwebsite ben je niet alleen verrader, maar ook nog eens ontzettend dom. Wielrenners pakken het dan nog slimmer aan, met hun bloedtransfusies en dopingdokters.

De MVP van de laatste All Star game degradeert in rap tempo van held tot loser met dit kansloze dopingavontuur en de lachwekkende cover-up poging. Ik ben benieuwd waar we hem na zijn schorsing terug gaan zien. Hij heeft tijd genoeg om erover na te denken in geval. En tijd om een nieuwe hobby op te pakken misschien? Kan iemand hem vertellen dat duursporten ook goed is voor de aanmaak van testosteron?

——————–

Nog even in MLB-sferen: woensdag was pitchersdag. Het werd niet de dag van Stephen Strasburg en/of Tim Lincecum die elkaar troffen in San Francisco. Nee, Felix Hernandez was de koning van de dag. De werper van de Seattle Mariners gooide een perfect game. De 23ste in de geschiedenis en alweer de derde van het jaar. Dat is geen toeval lijkt me. Kwaliteit van de pitchers wordt gewoon beter. Of is dat tekort door de bocht?

Heerlijk die perfect game van Hernandez! Het is toch al genieten van MLB deze weken. Ook Neerlands trots Roger Bernadina is on a roll. Begin deze maand bezorgde hij de Washington Nationals al de winst tegen de Houston Astros met een briljante catch. Vorige week gaf hij Discovery’s Shark Week een extra dimensie door uit te blinken in het duel met de San Francisco Giants. Het zou mooi zijn als The Shark over drie weken in actie komt voor Oranje op het EK in eigen land. Onwaarschijnlijk, maar mooi.


 ——————–

En de Goede Zaak van deze Week is de contractverlenging van Serge Ibaka bij de Oklahoma City Thunder. Tijdens de Spelen kreeg hij bij het Spaanse team maar weinig minuten. Dat begreep ik als fan van Iblocka niet zo goed. Hij heerst in de paint. De genaturaliseerde Spanjaard is een basketballende vliegenmepper; een belangrijke schakel in de ploeg van Scott Brooks. Durant en Westbrook liggen ook alweer wat jaren vast en dus ligt er een florissante toekomst in het verschiet voor OKC. Voor mij is dit de te kloppen ploeg in het westen; voor de eerstkomende jaren. Of zeg jij: ‘Ing, doe niet zo gek, dat zijn toch echt de Lakers!’

Adios. Amiga.

Ik zet mijn geld op de Lakers. Defensief vind ik ze, met Howard in de gelederen, sterker dan Ibaka en de Thunder. En watch out for Kobe! Niemand zo competitief als de Black Mamba. Dit weekend scoorde hij nog even 68 punten in een demonstratie wedstrijd in China. In één helft!

 Bryant is gebrand op een titel en hij krijgt thuis op de bank nog wat extra motivatie mee. Vrouwlief Vanessa vertelde deze week tegen New York Magazine dat ze niet getrouwd wil zijn met een man die geen kampioenschappen wint. Duidelijke taal. Kobe weet wat hem te doen staat. Als dat geen echte liefde is!

Groetjes uit broeierig Rotterdam!

Lees hier de ING van vorige week: Onnavolgbare trade-magie van Magic

 

Ook leuk om te lezen