Kampioenen football SEC, PAC-12 en Big Ten bekend

Voor het weekend blikten we vooruit op de conference championship games van onder meer de SEC, PAC-12 en Big Ten en er was nog een zeer belangrijk duel in de Big 12. Niet alles verliep zoals ik en vele fans verwacht hadden. Vandaag kijken we eerst terug naar de wedstrijden van dit weekend, als in de loop van deze week definitief de meeste of alle bowl games zijn ingevuld blikken we ook daar op vooruit.

Het weekend begon met het treffen tussen de Oregon Ducks en UCLA om de PAC-12 titel en zoals eigenlijk te verwachten was ging Oregon met de titel aan de haal. Dat was eigenlijk voor de wedstrijd al duidelijk en bij en 35-17 ruststand nog meer. De einduitslag uiteindelijk 49-31 en daarmee staat Oregon in de Rose Bowl.

In die Rose Bowl op 2 januari treffen ze zich met Wisconsin; ook dat was mijn voorspelling, maar tot vlak voor tijd leek het er niet. De wedstrijd leek een herhaling van de vorige ontmoeting, met Wisconsin vroeg op een ruime voorsprong (21-7 na eerste kwart) en daarna een ijzersterke comeback van Michigan State, die nog voor de half-time met een 22-0 kwamen en dus met 21-29 voorsprong de rust in gingen. Wisconsin bleef dichtbij en de teams wisselden meermaals scores uit, totdat de Badgers laat in het vierde kwart hun eerste voorsprong van die helft pakten en deze 3 punten na een twijfelachtige penalty tegen de Spartans niet meer uit handen gaven.

De finale van de SEC tussen LSU en Georgia werd vooral gekenmerkt door de absurd slechte eerste helft van LSU, die geen enkele first down pakten en slechts met wat mazzel toch 7 punten op het bord zetten, waardoor de ruststand 10-7 was. Na de rust werd echter met speels gemak de boel rechtgezet, scoorde Georgia geen enkel punt meer en zou niemand bij slechts het zien van de 42-10 eindstand ooit weet hebben gehad van de barslechte opening. LSU staat hiermee uiteraard in de BCS National Championship Game.

We blikken morgen terug op de finale van de ACC, de enorme upset in de finale van de C-USA en uiteraard ook de gevolgen van de kraker die de Big 12 nog te bieden had.