Column: Down go the Raiders

Door

Oakland Raiders Introduce New Head Coach Dennis AllenDe strijd om één van het toptalentenduo Jadeveon Clowney/Teddy Bridgewater is al beslist voordat er een minuut football is gespeeld. Waarmee ik eigenlijk wil zeggen dat we nu alvast de naam kunnen noteren van het team dat dit seizoen roemloos onderaan eindigt en in ruil daarvoor de eerste keuze in de sterkbezette draft van 2014 in ontvangst mag nemen.

Het was even een nek aan nek-race met de Jacksonville Jaguars en de New York Jets, maar dankzij de vrij catastrofale tricepsblessure van left tackle Jared Veldheer (bestaat er een betere naam voor een offensive lineman?; beseffen de Amerikanen wel hoe geniaal Jareds achternaam is?) weet ik het nu zeker. Het is augustus en ik presenteer u het slechtste NFL-team van 2013: de Oakland ‘Commitment to Excellence’ Raiders.

Alle credits voor de fantastische neerwaartse spiraal in het zwart-zilveren deel van de Bay Area gaan natuurlijk naar wijlen Al Davis. Zonder Al geen opkomst en geen ondergang van het instituut Oakland Raiders. De resulterende puinhoop waarmee GM Reggie McKenzie zich bij zijn aantreden (begin 2012) geconfronteerd zag, kende dan ook geen grenzen. Dus deed McKenzie het enige juiste: hij koos de weg van de meeste weerstand en brak alles, maar dan ook werkelijk alles, tot de grond toe af.

Wat daarvan nu overblijft is het skelet van een NFL-team, gestript tot en met: de 2013 editie van de ooit zo onweerstaanbare Raiders. In de perfecte positie om een quarterback voor de toekomst (Bridgewater) of de meest dominante defensive tackle van het komende decennium (Clowney) binnen te halen. Chapeau, Reggie!

Deze column was eerder te lezen in Sport Amerika Magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen