Column: NFL Kick-off

Door

New England Patriots v Philadelphia Eagles
Voor geen goud wilde ik het missen: de Hall of Fame Game. Ik zat me al een maandje of zes te verheugen om weer actie te zien op het gridiron. Tony Romo en Dez Bryant. Dat is toch een mooie aftrap van het nieuwe seizoen?

Nee dus. Schopstoelcoach Jason Garrett liet zijn sterren bij de Dallas Cowboys op de bank zitten en we kregen een veredeld B-team voorgeschoteld.

Een paar dagen later kwam het gros van de andere NFL-teams in actie. Mark Sanchez liet meteen zien waarom hij de clown van de NFL is door in de eerste drive van zijn seizoen de bal recht in de handen van Ziggy Ansah te gooien. Ansah, rookie voor de Detroit Lions en nu al degene met de vetste naam in de NFL, liep de bal zo de end-zone in. Touchdown Lions.

Toen besloot ik maar even te zappen naar Philadelphia, waar de Eagles het tegen mijn New England Patriots opnamen. Tom Brady gaf de bal in de eerste drive alleen maar over aan zijn running backs en de Pats scoorden vrij simpel een touchdown, waarbij alles over de grond ging.

Even later strooide Brady wel met passes en de Patriotsaanval lijkt geen stap te zijn verloren. Totdat Tim Tebow natuurlijk het veld in kwam wandelen.

Het mooiste moment van die wedstrijd ontstond echter tijdens de tweede drive van de Eagles. Michael Vick (die goed speelde) gooide de bal naar niemand anders dan Riley Cooper. Negentien yards alsjeblieft, dankjewel.

Zo, racisme is ook weer opgelost.

Deze column verscheen eerder in SportAmerika The Magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen