Rays’ pitcher Alex Cobb wint in comeback

Door

Seattle Mariners v Tampa Bay Rays

Nog geen twee maanden geleden overkwam Cobb het ergste wat een pitcher kan overkomen: hij werd keihard in het hoofd geraakt door een bal. Gisteren was hij terug en wonnen zijn Tampa Bay Rays gemakkelijk van de Seattle Mariners (7-1).

Cobb (7-2, 2.94) werd na vijf innings naar de kant gehaald, op dat moment stonden de Rays al 5-1 voor. Door de overwinning staan de Rays slechts twee wedstrijden achter de Boston Red Sox in de AL East. Met Cobb terug in de rotation wordt de race alleen maar spannender, voor zijn blessure was hij immers de meest constante pitcher voor de Rays.

Aanvallend was rookie Will Myers de absolute uitblinker, hij zorgde met een double en een homerun voor vier RBI’s en was voor een groot deel verantwoordelijk voor de overwinning. En dat terwijl Matt Joyce de Seattle-pitchers al had gewaarschuwd met deze ludieke actie:

Leading Off

Het gevecht in de NL Central is na gisteren nog spannender geworden, de St. Louis Cardinals wonnen thuis van de Pittsburgh Pirates waardoor het verschil is geslonken tot twee wedstrijden in het voordeel van de Buccos.

In de vijfde inning stonden de Pirates nog 4-0 voor, maar de Cardinals vochten terug en uiteindelijk waren er extra innings nodig om een beslissing te brengen. En net als twee dagen terug waren het de Cardinals die dankzij een walk-off single wonnen. Ditmaal was het Matt Holliday die de winnende run binnensloeg.

Matt Carpenter loopt de winnende run binnen voor de Cardinals.
Matt Carpenter loopt de winnende run binnen voor de Cardinals.

Three Strikes

  • Sonny Gray (1-1, 1.00) maakte in zijn tweede start voor de Oakland Athletics wederom indruk. De 23-jarige pitcher gaf in acht innings slechts vier hits op en geen runs in een 5-0 overwinning op de Astros. Door de overwinning voorkwamen de A’s een sweep van de Astros, de afgelopen twee avonden waren de Astros er met de overwinning vandoor gegaan terwijl Oakland daarvoor twaalf van de dertien ontmoetingen had gewonnen. Door deze overwinning staat Oakland nu anderhalve wedstrijd achter Texas in de AL West.
  • De Boston Red Sox verloren voor de vijfde keer in zeven wedstrijden, de Toronto Blue Jays waren wederom te sterk, ditmaal met 2-1. Mark Buehrle (9-7, 4.29) pakte hiermee zijn eerste overwinning op de Red Sox sinds 2009. Boston kon aanvallend niets klaar spelen en vooral met mensen in scoringspositie ging het veelvuldig mis. De Red Sox waren slechts 2-uit-12 wanneer er iemand in scoringspositie stond, over de hele series met Toronto waren ze slechts 6-uit-34.
  • De NL Central is zoals eerder gezegd reuze spannend, maar vergeet ook de Cincinnati Reds niet in deze race! De Reds wonnen gisteren met 2-1 van de Milwaukee Brewers en staan slechts 2.5 wedstrijd achter de Pirates. Rookie Tony Cingrani (6-2, 2.78) gaf slechts één run op en de bullpen hield vervolgens de minimale voorsprong intact. De Reds spelen nog drie wedstrijden tegen de Brewers de komende drie dagen, een team waar ze zeven van de tien wedstrijden van hebben gewonnen.
Cincinnati Reds v Milwaukee Brewers
Aroldis Chapman en de Reds blijven ook een factor in de reuzespannende NL Central

Seventh-Inning Stretch

Een bizar moment in Oakland, Chris Carter raakt de bal richting Eric Sogard, maar dat niet alleen: ook een deel van zijn slaghout vliegt richting Sogard. Gelukkig zonder erge gevolgen.

Carlos Gomez zorgde elke week weer voor highlights, ditmaal moest hij echter wel het veld verlaten met een blessure. Maar wat een vangbal:

Het blijft een teleurstellend seizoen voor de Nationals, gisteren was er de zoveelste teleurstelling toen Soriano een 3-1 voorsprong weggooide tegen Hector Sanchez en de San Francisco Giants:Going Dutch

Het was een rustige avond voor de Nederlanders, alleen Bernardina’s Nationals kwamen in actie, maar Bernardina zelf kreeg geen speeltijd in het 4-3 verlies tegen de Giants.

Extra Innings

Hoewel de Minnesota Twins en de Chicago White Sox allebei geen rol van betekenis spelen in de AL Central blijft een walk-off altijd een reden voor een feest. Chris Herrmann van de Twins bezorgde zijn team in de negende inning een 4-3 overwinning op de White Sox en dat werd ouderwets gevierd met een Gatorade douche:

Chicago White Sox v Minnesota Twins

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scoresheet

Los Angeles Angels (54-66) @ New York Yankees (62-58) 8-4

Pittsburgh Pirates (71-49) @ St. Louis Cardinals (69-51) 5-6, na twaalf innings

Houston Astros (39-81) @ Oakland Athletics (68-52) 0-5

San Francisco Giants (53-67) @ Washington Nationals (59-61) 4-3

Boston Red Sox (72-51) @ Toronto Blue Jays (56-65) 1-2

Kansas City Royals (62-57) @ Detroit Tigers (71-49) 1-4

Seattle Mariners (55-65) @ Tampa Bay Rays (68-51) 1-7

Cincinnati Reds (69-52) @ Milwaukee Brewers (52-69) 2-1

Chicago White Sox (46-74) @ Minnesota Twins (54-65) 3-4

New York Mets (55-64) @ San Diego Padres (54-67) 4-1

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen