NBA Update: Pekovic verlengt, dunkende Lee, Pistons

Door

Minnesota Timberwolves v Dallas MavericksDe vraag was niet meer of Nikola Pekovic zou bijtekenen bij de Minnesota Timberwolves, maar voor hoe lang en welk bedrag. De kogel is volgens ESPN nu door de kerk: de Montenegrijn blijft nog vijf jaar bij de Wolves voor de som van zestig miljoen dollar. Afgelopen seizoen kwam de 2,11 meter lange center tot gemiddeld 16,3 punten en 8,8 rebounds in 62 wedstrijden.

Vooral in de wedstrijden met Kevin Love aan zijn zijde lieten de Wolves sterk spel zien. De vraag voorafgaand aan het nieuwe seizoen is dus vooral of de fragiele selectie blessurevrij zal blijven komend seizoen. Afgelopen seizoen waren Kevin Love, Ricky Rubio, Chase Budinger langdurig geblesseerd, waardoor de play-offs bereiken onmogelijk werd.

Lee dunkt er op los
Golden State Warriors-fans hoeven zich de komende jaren geen zorgen te maken over hun team. Eerder deze zomer kwam Andre Iguodala de gelederen versterken en maakte Kent Bazemore indruk in de NBA Summer League. Ook David Lee is weer fit, getuige de onderstaande videoclip. Tijdens de afgelopen play-offs moest hij nog -grotendeels- geblesseerd toekijken, maar in Harlem laat Lee zien dat white men wel kunnen springen.

Pistons in het nieuw
De stad Detroit mag dan wel failliet zijn, de Detroit Pistons zijn vanaf komend seizoen weer springlevend. Met het aantrekken van Brandon Jennings, Josh Smith en Chauncey Billups doet Motor City een gooi naar de play-offs – in een nieuw tenue. Tijdens elke thuiswedstrijd op zondag dragen de spelers van de Pistons het nieuwe alternatieve tricot met de bijnaam van de stad die bekendstond om zijn auto-industrie. Het shirt heeft veel weg van de New Orléans Pelicans; donkerblauw is hot in de NBA.

Vriendin Ryan Anderson overleden

Een schok voor de New Orléans Pelican-schutter Ryan Anderson. Zijn vriendin Gia Allemand (29) is gisteren overleden nadat zij een zelfmoordpoging ondernam in hun appartement in New Orléans. Bij thuiskomst trof Anderson haar levenloos aan. Het ambulancepersoneel kon niets meer voor haar betekenen. Allemand was deelneemster aan het veertiende seizoen van het programma The Bachelor in Amerika.

Durant en Chandler poseren met Bieber
Zelfs voor popsterretje Justin Bieber is het zelfs een moment om zijn followers op Instagram jaloers te maken. De iele Bieber stuurde een foto de wereld in waar hij met de NBA-reuzen Kevin Durant en Tyson Chandler poseert. Misschien had Durant hem ook een masterclass kunnen geven over hoe-normaal-te-blijven-nadat-ik-groot-ben-geworden. Kijk ook even naar de gezichtsuitdrukking van Durantula.

Jeremy Lin is veranderd

Tenminste, dat vinden zijn vrienden en zelfs James Harden. Die laatste bracht trouwens een schitterende (gesponsorde) single uit.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5RzI6_4-_jQ]

Overig nieuws:
* De achillespees van Kobe Bryant herstelt ‘erg, erg goed’, zei The Black Mamba zelf tijdens een clinic in de Filippijnen. Sommigen verwachten hem zelfs al op de openingsdag van de NBA terug, maar Jeanie Buss van de Lakers ziet Bryant liever de tijd nemen om volledig te herstellen in plaats van een overhaaste comeback.
* De Washington Wizards hebben veteraan Al Harrington (33) definitief vastgelegd. Met een fitte Harrington mikken de Wizards op een plaats in de play-offs in de sterk verbeterde Eastern Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen