Celtics brengen spanning terug met zege in NY

Door

1recap1play

* Do. Not. D.I.S.R.E.S.P.E.C.T. The. Celtics. Dat lesje zal J.R. Smith nu wel hebben geleerd. Na zijn schorsing in game 4 zei hij voorafgaand aan de vijfde wedstrijd dat Boston met hem in de line-up zeker uitgeschakeld zou zijn geweest en dat hij gevraagd naar het spel van Jason Terry geen idee had wie dat was. Oh, karma is een bitch. Smith miste zijn eerste tien schoten (totaal 3 op 14) en toen hij eindelijk wat ballen raakte, was het al te laat. Nu de Celtics terug zijn gekomen tot 3-2 in de series (na een 92-86 zege), zal Smith zich Terry (die goed was voor 17 punten) wel weer kunnen herinneren.

Smith zelf had dit er over te zeggen:

* The Big Ticket is een held. Kevin Garnett zette in zijn 1453e wedstrijd uit zijn 18-jarige loopbaan de klok een aantal jaren terug. De inmiddels 36-jarige forward noteerde 16 punten, 18 rebounds en 5 assists. Goed voor de statline van de avond. Goed interview ook.

* De Celtics waren tijdens het reguliere seizoen het op vijf na slechtste team in de league in het schieten van driepunters. De Knicks het beste team. De stand na 48 minuten: 11-22 voor Boston, 5-22 voor New York.

* Het effectieve offensieve spel van Carmelo Anthony lijkt langzaam voorbij. De laatste weken was Melo red hot, maar na 36 van 78 schoten te hebben geraakt in de eerste drie duels, raakte Anthony in de laatste twee nederlagen slechts 18 van zijn 59 schoten. Ai.

meloshotchart

 

Ook leuk om te lezen