Chiefs defense maakt Eagles offense vleugellam

Door


De terugkeer van Andy Reid naar Philadelphia is geëindigd in een deceptie voor Chip Kelly en de Philadelphia Eagles. De nieuwbakken coach van Kansas City had een antwoord op de razendsnelle aanval van Philadelphia en versloeg het team waar hij 14 jaar coach was met 26-16.

Bliksemstart
In de eerste drive scoorden de Chiefs een field goal om direct een 3-0 voorsprong te pakken. Het publiek in Philadelphia ging er eens goed voor zitten want de show zou beginnen. De offense die zoveel lof oogstte zou wel even over de Chiefs heen rennen en vliegen. Zo ver zou het niet komen. De tweede pass van Michael Vick belandde namelijk – na uit koers te zijn gebracht – in de handen van Eric Berry die eenvoudig de end zone wist te bereiken. De door de thuisfans verwachte bliksemstart kwam er dus, alleen waren het de Chiefs en niet de Eagles die de punten op het scorebord zetten.

Nowhere to go
De thuisploeg wist vervolgens wel een touchdown te scoren via een pass van Vick op Jason Avant. Doordat de two-point conversion mislukte bleef de stand bij 10-6. Alex Smith en de Chiefs waren offensief sterk genoeg om punten op het bord te blijven zetten en liepen na twee fieldgoals uit naar een 16-6 ruststand. Ook na de rust bleef de man-to-man defense van de Chiefs goed werken, Michael Vick kon vaak nergens heen met de bal en kreeg vijf sacks, twee interceptions en een verloren fumble te verwerken. Slechts dertien van zijn dertig passes troffen doe voor in totaal 200 yards. Meer dan eens werd de bal door de defensive line uit koers gebracht.  De snelle DeSean Jackson deelde in de malaise, hij wist slechts drie passes te vangen voor 62 yards.

Efficiënt
De Chiefs bleken in aanvallend opzicht efficiënt genoeg om de Eagles offense van het veld te houden. Alex Smith liet weinig spectaculairs zien (22 uit 35 voor 273 yards, geen touchdowns en geen interceptions) maar aangevuld door Jamaal Charles (92 yards en een touchdown) bleek het voldoende. Met een 23-9 stand op het bord leek LeSean McCoy (158 yards en een touchdown) de spanning met een touchdown run terug te brengen in de wedstrijd. De comeback poging kwam echter nooit van de grond en met een field goal bracht Ryan Succop de eindstand op 26-16.

Wonden likken
Met de overwinning hebben de Chiefs nu een record van 3-0, en hebben daarmee nu al één zege meer geboekt dan vorig seizoen. Met Alex Smith als solide quarterback en workhorse Jamaal Charles gekoppeld aan de sterke defense – de ploeg heeft slechts 34 punten moeten incasseren –  zou de ploeg wel eens verrassend ver kunnen gaan komen. De vleugellamme Eagles hebben een lange week voor de boeg om weer de offensieve machine te worden die ze kunnen zijn, maar zullen nu vooral hun wonden moeten likken na de deceptie van gisteren.

Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen