Chicago Blackhawks één zege verwijderd van Stanley Cup

Door

bishop

Chicago Blackhawks heeft vannacht uitstekende zaken gedaan in de Stanley Cup finale. De ploeg uit Illinois won Game 5 met 2-1 bij Tampa Bay Lightning en kan maandagnacht bij winst in het eigen United Center de Stanley Cup veroveren.

Ben Bishop keerde na een blessure weer terug in het doel bij de Lightning die het in de eerste periode moeilijk hadden tegen een prima spelend Chicago. De thuisploeg had moeite om het spel te maken door het vroege storen van de Blackhawks. Waar Bishop in de playoffs veelal de held was, werd hij nu de schlemiel. Na amper zeven minuten kwam hij ver buiten zijn doel in botsing met verdediger Hedman. Patrick Sharp profiteerde en zal zelden zo’n makkelijke goal hebben gemaakt. Met een 1-0 voorsprong ging Chicago van het ijs na 20 minuten.

De 2e periode was duidelijk een ander verhaal. Tampa Bay ging steeds meer het eigen spel spelen en zette Chicago onder druk. Halverwege de periode leverde dat de gelijkmaker op. Onder druk van de Lightning verspeelde Chicago de puck in de eigen zone. Garrison bediende Filppula die Corey Crawford verschalkte met een strak schot. De gelijkmaker was verdiend. In het restant van de periode maakten zowel Bishop als Crawford enkele goede reddingen, zodat 1-1 de stand na 2 perioden was.

Tampa Bay wilde zaken doen in periode 3, maar al vroeg waren het de Blackhawks die de goal maakten. Daar ging opnieuw een fout van Tampa Bay aan vooraf. Garrison verspeelde de puck vrij knullig op de blauwe lijn van Chicago. Versteeg pikte de puck op en dreef de puck op richting Bishop. Zijn schot kon nog gekeerd worden maar in de rebound scoorde Vermette de 2-1 voor Chicago. De ploeg van Jon Cooper was aangeslagen maar kreeg via Stamkos en Killorn nog prima kansen op de gelijkmaker. Aan de andere kant behoedde Bishop de Lightning voor een grotere achterstand.

De ploeg van Joel Quenneville keert terug naar Chicago met een 3-2 voorsprong een krijgt maandagnacht 2:00 Nederlandse tijd de kans om voor de 3e keer in zes jaar tijd de Stanley Cup te veroveren. Coach Jon Cooper blijft echter strijdvaardig namens de Lightning. ,,We staan inderdaad met 3-2 achter. Maar we leven nog steeds hoor.” reageerde hij na afloop.

Ook leuk om te lezen