Hattrick Laine helpt Jets langs Leafs

patrik-laine-hatty
Vannacht stond het eerste duel tussen Auston Matthews en Patrik Laine in de NHL op het programma. De eerste en tweede keuze van de 2016 NHL Draft ontmoetten elkaar in het MTS Centre, waar Winnipeg de Leafs ontving.

De Jets begonnen sterker aan het duel, maar het was Toronto dat in de eerste periode voorsprong pakte. Connor Carrick was het meest attent op de rebound van een schot van Mitch Marner. Vanaf dat moment kreeg Toronto de regie. Nazem Kadri verdubbelde de voorsprong tien minuten later, waarna William Nylander zelfs de 0-3 scoorde in de tweede periode. Deze goal was te danken aan een geweldige pass van Auston Matthews. Acht seconden (!) later scoorde Kadri opnieuw, na de volgende defensieve flater van de Jets: 0-4. Het duel leek gespeeld, maar nog voor het einde van de tweede gaf Tyler Myers de Jets weer hoop.

Toen rukte Winnipeg op. Patrik Laine schoot uit de kluts de puck achter Leafs-goalie Frederik Andersen, waarna ook Mark Scheifele scoorde. Het stond ineens 3-4. In de laatste minuut kreeg Winnipeg een powerplay en maakte hier meteen dankbaar gebruik van. Nikolaj Ehlers vond een vrijstaande Laine, die simpel binnen kon binnenschieten door de slechte positionering van Andersen: 4-4. Overtime!

De extra tijd kon niet op een meer typerende manier worden afgesloten. Auston Matthews faalde op de breakaway, waarna Dustin Byfuglien direct Laine inspeelde. De Finse scherpschutter stormde richting Andersen en faalde niet: 5-4. Het betekende een hattrick voor Laine en de eerste comeback in de clubhistorie van de Jets na een achterstand van vier goals.

Overig duel
New York Rangers 1-2 Detroit Red Wings
De Rangers waren heer en meester in dit duel tussen twee Original Six clubs, maar Wings-keeper Jimmy Howard had de avond van zijn leven. Zijn 32 reddingen, plus de goals van Thomas Vanek en Drew Miller, zorgden ervoor dat Detroit met twee punten wist te ontsnappen. Mika Zibanejad opende nog vroeg in het duel de score namens New York, maar dit was niet voldoende voor de thuisploeg.