Blackhawks met comfortabele 2-0 naar LA

Los Angeles Kings v Chicago Blackhawks - Game Two

De Chicago Blackhawks hebben met een 2-4 zege in eigen huis een 2-0 voorsprong genomen in de serie tegen de Los Angeles Kings. De serie vervolgt zich nu met twee wedstrijden in Los Angeles, waar de Kings 14 playoff-wedstrijden op rij wisten te winnen.

In de tweede wedstrijd kregen de Kings al voor de eerste face-off een eerste tegenvaller te verwerken. Mike Richards bleek in de warming up niet 100 % fit en hij werd dan ook uit de opstelling gehaald en vervangen door Tyler Toffoli. Richards kreeg laat in de eerste wedstrijd een zware hit te verwerken van Dave Bolland. Een groot gemis, want met 10 punten staat Richards bovenaan in de topscorerslijst van de Kings.

Zonder Richards kwamen de Kings ook al gauw op achterstand. Andrew Shaw werd met nog geen twee minuten gespeeld met een mooie pass vrijgespeeld door Viktor Stalberg en Shaw rondde dit buitenkansje meteen af. Het overwicht in het aantal schoten was vervolgens voor de Kings, maar effectief waren ze hier niet mee. De Blackhawks des te meer, want met nog 50 seconden op de klok verdubbelde Brent Seabrook de voorsprong.

Die voorsprong werd in de tweede periode alleen nog maar verder vergroot. Bryan Bickell was succesvol met een powerplay goal en Michal Handzus zette de Blackhawks zelfs op een 0-4 voorsprong. In de voorgaande 34 playoffwedstrijden kreeg Jonathan Quick nooit meer dan drie goals te verwerken, het gebeurde zelfs maar vier keer dat Quick er drie tegen kreeg. Darryl Sutter haalde Quick van het ijs en verving hem voor Jonathan Bernier.

Bernier hield verder zijn doel schoon. Collega Corey Crawford moest nog wel twee keer vissen. Jeff Carter maakte er laat in de tweede periode nog 1-4 van en de 2-4 met nog een dikke minuut te spelen van Tyler Toffoli was er een voor de statistieken.

Beide ploegen hebben nu een dag rust, waarna de serie zich voortzet in Los Angeles. Of Mike Richards er dan al weer bij is, is onbekend.