Celtics verslaan Bulls, Utah langs Toronto in sensationeel duel

Boston Celtics @ Chicago Bulls, 101 – 95

Een leuke confrontatie tussen twee grootmachten uit de NBA. Het werd niet echt een spannende wedstrijd. Een goed spelende Rajon Rondo scoorde 20 punten en had 10 assists. Daarmee had hij een groot aandeel in de overwinning van de Celtics. Rondo verlengde zijn assist strek naar 31 wedstrijden op rij met tien assists of meer had. Hiermee komt hij in de buurt van John Stockton die van 27 februari tot 29 november 1989, 37 wedstrijden op rij meer dan 10 assists had. Magic Johnson heeft het ultieme record in handen met 46 achtereenvolgende duels.

Bij de Bulls was Luol Deng flink op dreef. Hij scoorde 26 punten en had 11 rebounds.  Ondanks de overwinning van de Celtics, loopt het nog niet heel soepel. Met 4 overwinningen en 3 nederlagen staan ze op de vierde plaats in de Atlantic Division. De Bulls hebben eveneens een 4-3 record. Morgen spelen de Celtics opnieuw, maar dan tegen de Utah Jazz. De Bulls spelen morgen ook weer een wedstrijd. Dit keer op bezoek bij de Suns.

Miami Heat @ Houston Rockets, 113 – 110

De eerste helft werd gecontroleerd door Miami. Na de pauze was dit wel anders. Houston kwam op voorsprong en Miami leek opnieuw te gaan verliezen. Tot diep in het vierde kwart keken de Heat tegen een achterstand aan, James wist deze achterstand met 32 punten in de tweede helft echter om te buigen in een overwinning. Houston had tot op de laatste seconden nog een aantal enorme kansen, via Jermeny Lin en James Harden, maar beiden misten de driepunters. LeBron James was de gevierde man met maar liefst 38 punten en 10 rebounds. Aan de kant van de Rockets was Parsons met 25 punten en 4 rebounds de beste man van het veld. Morgenavond treedt de Heat aan tegen de Los Angeles Clippers.

Utah Jazz @ Toronto Raptors, 140 – 133, 3OT

Een sensationele wedstrijd in Toronto. We springen gelijk door naar het einde van de wedstrijd. De stand is 104-101 in het voordeel van de Raptors. Tot 2 seconden voor het einde, waar Al Jefferson met een mooie driepunter de stand gelijk trekt. Dat betekende overtime. Echter pas in de derde overtime trokken de Jazz aan het langste eind. Demar Derozan was met 37 punten en 8 rebounds flink op dreef. De guard speelde maar liefst zestig minuten. Aan de kant van de Jazz had Jefferson een goede avond met 24 punten en maar liefst 17 rebounds.

Oklahoma City Thunder @ Detroit Pistons, 92 – 90

De Pistons hebben nog steeds geen enkele overwinning geboekt dit seizoen. De achtste nederlaag betekent de slechtste seizoenstart ooit voor de drievoudig NBA-kampioen. In 1962 en 1981 verloren de Pistons niet meer dan zeven wedstrijden. Een zege tegen de Thunder werd zeker niet verwacht. Toch hielden de Pistons lang stand en stonden ze zelfs geruime tijd op voorsprong. De ploeg ging het vierde kwart in met een 73-62 stand. Het was echter te mooi om waar te zijn en de Pistons gaven die voorsprong uiteindelijk toch uit handen. Russell Westbrook speelde weer een prima wedstrijd en maakte 33 punten. Aan de kant van Detroit was Rodney Stuckey met 19 punten en 5 assist de topscorer van het team.

Minnesota Timberwolves @ Dallas Mavericks, 90 – 82

De Timberwolves domineerden de hele wedstrijd. Dallas kwam er eigenlijk nauwelijks aan te pas. Er was opnieuw pech voor de Wolves. Met sterren Kevin Love en Ricky Rubio al geblesseerd en afgelopen weekend Chase Budinger, was het nu Nicola Pekovic die lelijk geblesseerd raakte. Hij kwam uiteindelijk niet meer terug op de vloer. Ook Dallas-coach Rick Carlisle moest de wedstrijd verlaten. Hij werd weggestuurd wegens commentaar op een beslissing van de scheidsrechter. Ondanks de blessure van Pekovic, werd hij wel de topscorer aan de kant van Minnesota. Hij scoorde 20 punten en had 6 rebounds. Darren Collison scoorde de meeste punten voor Dallas en eindigde op 21 punten.

Denver Nuggets @ Phoenix Suns, 100 – 110

Denver leek af te koersen op een overwinning en controleerde de eerste helft van de wedstrijd. Maar na rust kwamen de Suns terug, namen een voosprong en gaven die niet meer weg. Goran Dragic en Shannon Brown speelden beiden een prima wedstrijd voor de Suns met respectievelijk 21 en 19 punten. Aan de kant van Denver was Andre Iguodala weer belangrijk. Zijn 17 punten en 9 rebounds konden de nederlaag van de Nuggets niet voorkomen.

Atlanta Hawks @ Portland Trail Blazers, 95 – 87

De Hawks speelden een goede wedstrijd. De ploeg uit Atlanta kwam nog even in de problemen door een aantal goede acties van rookie Damian Lillard en J.J Hickson, maar de zege gaf het niet meer uit handen. Josh Smith was weer eens goed bezig en scoorde 19 punten en 11 rebounds. Voor de Trail Blazers scoorde Hickson 19 punten en pakte 18 rebounds. De Hawks vervolgen hun ‘West Coast Trip’ woensdag bij de Golden State Warriors.

Milwaukee Bucks @ Philadelphia 76ers, 105 – 96

Het gemis van de geblesseerde Andrew Bynum was duidelijk te merken. De Sixers maakten het de Bucks aardig lastig, maar ze wisten dit nooit echt door te zetten in een voorsprong. Brandon Jennings speelde een goede wedstrijd en maakte 33 punten voor zijn Bucks. Jrue Holiday scoorde met 25 punten de meeste punten aan de kant van de Sixers. De Bucks doen het prima in de Central Divsion en staan bovenaan met vier zeges en twee nederlagen.