MNF Recap: Steelers winnen in OT, verliezen Big Ben

De Pittsburgh Steelers (6-3) hadden vannacht schokkend genoeg overtime nodig om van de Kansas City Chiefs (1-8) te winnen. In een regenachtig Pittsburgh werd het 13-16. Een Pyrrhus overwinning voor de thuisploeg, omdat het halverwege de wedstrijd quarterback Ben Roethlisberger zag afhaken, met een naar het zich liet aanzien ernstige schouderblessure.

In evenwicht

Matt Cassel had als quarterback van de Chiefs zo weinig ervaring met regen dat hij daags voor de wedstrijd een paar keer met een natte bal moest trainen. Blijkbaar had dit het nodige effect want na 8 games en 6 minuten leidde z’n team voor het eerst dit seizoen, Jamaal Charles was goed voor 12 running yards en de TD.

Minstens zo verrassend was de gezapige reactie van Ben Roethlisberger’s Steelers, Mike Wallace scoorde knap met één hand voor de thuisploeg, maar in de eerste helft bleef de score op 10-10 steken.

Overtime

Niet lang na de rust raakte Roethlisberger geblesseerd aan z’n rechterschouder waardoor backup QB Byron Leftwich kon opdraven. Diens tweede worp leek op een fumble recovery waarna Justin Houstin de TD binnen kon lopen, maar de scheidsrechter oordeelde terecht dat het ging om een incomplete pass.

De Chiefs kregen bovendien een opvallende 15-yard penalty voor de ‘group celebration’, maar ook hiervan kon Pittsburgh niet profiteren.

Een late field goal leek de thuisploeg in reguliere speeltijd de zege te bezorgen, maar daar had Chiefs quarterback Matt Cassel andere gedachten over. Middels een knappe two minute drill, bracht hij zijn ploeg met nog drie seconden te gaan in field goal-positie: 13-13.

Het bleek vergeefse moeite. Want hoewel de Chiefs met de bal begonnen zat Cassel er al na een minuut volledig naast en kon Lawrence Timmons onderscheppen. Bij 1st and goal wilde coach Mike Tomlin blijkbaar naar huis en stuurde gelijk z’n kicker het veld op voor de winst: 13-16.