Carter, Kings nemen 2-0 voorsprong

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Gisteravond wisten de Los Angeles Kings opnieuw de Phoenix Coyotes te verslaan in de Western Conference Final. Waar Dustin Brown eerder in de serie belangrijk voor de Kings was, nam Jeff Carter nu de hoofdrol. Door zijn hattrick werd de eindstand bepaald op 4-0.

King Carter

In de eerste tien minuten van de eerste periode werden kansen mondjesmaat afgewisseld, maar echte grote kansen bleven uit. Dwight King wist na 13 minuten Los Angeles op voorsprong te brengen door een schot van richting te veranderen.
De Coyotes kregen een goede kans om de score gelijk te trekken op de powerplay maar na de 1-0 wisten beide goalies schoten te keren met fenomenale reddingen tot aan de tweede periode.

In de tweede periode werd het spel grimmiger en liep het af en aan naar de strafbank, voornamelijk aan de kant van Phoenix. Dit betekende groen licht voor Carter die het doel twee maal wist te vinden in de tweede periode en maakte zijn hattrick compleet in de derde periode. Twee van zijn drie doelpunten kwamen tijdens een 5 op 3 powerplay.

Discutabel spel

De Coyotes hadden moeite om emoties onder controle te houden en dit resulteerde in vijf penalty’s in de tweede periode, waaronder een game misconduct voor Phoenix captain Shane Doan. Zelfs goalie Mike Smith kreeg twee minuten slashing op zijn naam toen hij Dustin Brown achter in zijn knie een klap met zijn stick gaf. Opvallend genoeg kreeg Brown ook twee minuten voor diving.

Alsof de NHL nog niet genoeg had om naar te kijken, gaat Brendan Shanahan het nog iets drukker krijgen. In de derde periode reed Martin Hanzal hard in op Brown die daardoor hard met zijn gezicht in de boarding werd gelanceerd. Tot schrik van velen bleef Brown enkele momenten op het ijs liggen. Ook Hanzal kreeg een game misconduct en wacht op de beslissing van Shanahan.
De Coyotes eindigden de avond met 56 strafminuten verdeeld over 13 straffen.

Records

Een totaal van drie records werd geëvenaard. De hattrick van Carter is de eerste sinds 1993 in een play-offwedstrijd, toen Wayne Gretzky er één op zijn naam zette. Ook hebben de Kings nu zeven uitwedstrijden op rij gewonnen in deze play-offs en komen op gelijke hoogte met het record dat de Chicago Blackhawks in 2010 voor het laatst wisten te evenaren.
In totaal wisten de Kings negen uitwedstrijden op rij te winnen in de vorige en deze play-offs. Hiermee evenaren ze een ouder record, namelijk dat van de New York Islanders in 1982 en 1983.

Highlights

Programma

Game drie in deze serie wordt donderdagavond gespeeld in Los Angeles waar de Kings een 3-0 wurggreep willen nemen op de Coyotes. Deze wedstrijd zal om 3:00 Nederlandse tijd beginnen.
In de Eastern Conference hopen de Rangers hun voorsprong op de Devils te vergroten. Game 2 in deze serie wordt vanavond gespeeld en zal om 02:00 Nederlandse tijd beginnen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen