NHL play-offs: Sharks slaan hun slag in Game 1 WCF

Door

Vier teams zijn nu halverwege de Stanley Cup. Acht wedstrijden zijn gewonnen en nog acht overwinningen zijn nodig om de Cup ook daadwerkelijk in ontvangst te mogen nemen. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn de Conference-finales begonnen en bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogste van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

St. Louis was in deze play-offs bijna foutloos in uitwedstrijden, maar een vroege openingstreffer van Logan Couture gaf het signaal af dat de San Jose Sharks hun thuisvoordeel niet zomaar op wilden geven. Joel Edmundson zette de zaken namens de Blues recht halverwege de eerste periode. Niet lang daarna liet Joe Pavelski zien waarom de Sharks hem zo misten in de tweede ronde. Op de 5-on-3 powerplay scoorde de captain 2-1. In de tweede periode trapte San Jose het gaspedaal nog wat verder in. Het waren dit keer de jonkies die hun ploeg op sleeptouw namen. Eén treffer van Kevin Labanc en twee van Timo Meier zorgden voor een comfortabele 5-2. Ryan O’Reilly scoorde tegen namens de bezoekers. Na de 5-3 van Tyler Bozak besloten de Blues al relatief vroeg aan het slotoffensief te beginnen, maar het was Couture die het laatste woord had: 6-3.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: San Jose leidt 1-0

De Blues gaven in de laatste twee wedstrijden tegen de Stars slechts drie goals op, maar die lagen nu al na twee periodes in het netje. San Jose had de controle in Game 1 en leek feller en agressiever dan de bezoekers. Met Erik Karlsson en Brent Burns op het ijs wist Jordan Binnington op voorhand dat hij genoeg te doen kreeg. De jonge goalie had daar zichtbaar moeite mee. Voor de Blues is het cruciaal dat hun veelbesproken rookie snel aan deze omstandigheden went. Craig Berube zal voor dinsdag (03.00 uur CET) ook een antwoord moeten vinden op de lijn met Couture, Meier en Gustav Nyquist. Het drietal was in Game 1 goed voor zeven punten. Goed nieuws voor St. Louis is wel dat Ryan O’Reilly voor het eerst sinds 18 april weer eens scoorde. Dat was voor het laatst in de vijfde wedstrijd van de eerste ronde.

Cover Photo: USATSI

Ook leuk om te lezen