Penguins halen Scuderi, Cooke en Iginla vertrekken

Door

Chicago Blackhawks v Los Angeles Kings - Game Three

De Penguins hebben verdediger Rob Scuderi terug naar Pittsburgh gehaald. De 34-jarige Scuderi komt na een periode van vier seizoenen bij de Los Angeles Kings terug naar de ploeg die hem in 1998 drafte. Scuderi tekent voor vier seizoenen. Forwards Matt Cooke en Jarome Iginla verlaten de Penguins. Cooke tekende een deal voor drie jaar bij de Minnesota Wild, terwijl Iginla zich (alsnog) voor zeker één jaar bij de Boston Bruins voegt.

In de aankomende periode zal Scuderi gemiddeld $3,375 miljoen per seizoen verdienen. In 2009 eindigde de eerste periode van Scuderi bij de Penguins met een play-off run die resulteerde in een kampioenschap. In 2012 wist Scuderi de Cup nogmaals te winnen, toen met de Los Angeles Kings.

Zorgenkindje

De Penguins kunnen Scuderi nu weer goed gebruiken, want de afgelopen jaren was de defensie veelvuldig het zorgenkindje. In het seizoen 2011-2012 eindigden de Penguins vierde in de conference, maar waren de playoffs met 5 tegendoelpunten per wedstrijd snel afgelopen. Dit seizoen wonnen de Penguins de Eastern Conference in de reguliere competitie, maar in de Conference Finals in de playoffs waren de Boston Bruins te sterk.

Hoewel dat vooral te wijten viel aan een gebrek aan goals (2 in 4 wedstrijden) bleek de defensie van Pittsburgh in de playoffs meer dan eens onbetrouwbaar. Met Scuderi hopen de Penguins hun verdediging beter op orde te brengen. Hij wordt vooral gezien als een uitstekende speler om defensief de aanvallende talenten van Kris Letang aan te vullen.

Cooke en Iginla

Na een aantal controversiële jaren scheiden de wegen van de Penguins en Matt Cooke. De geniepige vleugelaanvaller was veelvuldig in het nieuws voor overtredingen en schorsingen, maar zijn energieke speelstijl bleek alsnog andere teams aan te spreken en hij kiest voor een nieuwe avontuur in Minnesota, waar hij de komende drie jaar in totaal 7,5 miljoen dollar zal opstrijken.

Jarome Iginla laat na een kortstondig avontuur de Steel City ook voor wat het is. Hij tekent een éénjarig contract ter waarde van circa zes miljoen dollar bij de Bruins. Eerder dit jaar dachten de Bruins Iginla ook al te hebben aangetrokken, maar toen koos hij op de valreep voor een stekje aan de zijde van Sidney Crosby. Een gebrek aan cap space voor de Penguins en andere teams in de Eastern Conference, dreef de beide partijen nu alsnog in elkaars armen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen