Penguins revancheren zich tegen Bruins

De Pittsburgh Penguins hebben zondagavond zich gerevancheerd voor twee eerdere, gevoelige nederlagen tegen de Boston Bruins. Op bezoek in de TD Banknorth Garden in Boston bleken de Penguins met 3-2 te sterk.

Vijf dagen geleden had de ploeg van coach Dan Bylsma nog een comfortable 2-0 voorsprong weggegeven en uiteindelijk verloren van dezelfde Bruins en datzelfde gebeurde ook in november in het duel tussen beiden. De Bruins scoorden destijds maar liefst vijfmaal in het derde kwart.

Zaterdagavond ging het beter. Opnieuw werd er een 2-0 voorsprong weggegeven, maar nu wisten de Penguins zich wel te herstellen.Eén goal in het derde kwart bleek genoeg voor de uiteindelijke overwinning. Jordan Steel bleek uiteindelijk de matchwinnaar. ,,Ik vind het grote klasse hoe wij mentaliteit hebben getoond deze wedstrijd,” glunderde Penguins-coach Bylsma na afloop. ,,We waren heel even de organisatie kwijt, maar dat duurde gelukkig niet te lang. Daarna hebben we er alles aan gedaan om te winnen. Dit zijn twee hele belangrijke punten voor ons.”

Zijn collega bij de Bruins, Claude Julien, kon zich niet vinden in de nederlaag van zijn ploeg. ,,Het was een onnodige nederlaag. Wij hadden het niveau van de tweede periode moeten doortrekken naar de derde. Dan was er absoluut niks aan de hand geweest.”

De Penguins speelden opnieuw zonder sterspeler Sidney Crosby. De Canadees raakte begin januari geblesseerd en heeft sindsdien geen training meer meegemaakt. Crosby, die nog steeds last ondervind van een hersenschudding, is nog wel (gedeeld) topscorer in de NHL met 32 goals.

Zie hier de samenvatting van zaterdagavond tussen de Penguins en de Bruins.