‘Manny Time’ is coming

Door

Woensdag 30 mei staat bij menig honkbalfan gemarkeerd in de agenda. Dat is de dag dat Manny Ramirez kan terugkeren in de Major League en wel voor de Oakland A’s. De man die in twintig seizoenen 555 homeruns sloeg is ingeroosterd om tien potjes te spelen voor Sacramento Rivers Cats.

Oakland maakte dinsdag bekend dat de honkballer die een schorsing van vijftig wedstrijden uit moet zitten – hij had opnieuw uit de verboden snoeppot gegeten – zijn opwachting gaat maken voor de Triple-A-organisatie.

Inmiddels zijn ze in Noord-Californië bezig met het samenstellen van speciale ticketaanbiedingen. En ook aan de merchandise is gedacht, ook al komt de bijna veertigjarige – op 30 mei mag hij veertig kaarsjes uitblazen – maar even voor de River Cats in actie.

,,Het is goed voor de fans in Sacramento om een speler zoals Manny te zien”, aldus A’s outfielder Collin Cowgill. ,,Het is duidelijk dat hij daar veel publiek gaat trekken, zoals het hoort. Hij verdient het. Hij is een geweldige speler.”

Zelf zegt de twaalfvoudig All Star niet zulke hoge verwachtingen te hebben van zijn terugkeer. Ramirez is er immers meer dan een jaar uit geweest. ,,Het heeft tijd nodig”, zei hij eerder. ,,Ik heb een jaar niet gespeeld. Het voelt alsof ik opnieuw moet leren lopen, voordat het oude gevoel terug is.”

Vorig seizoen droeg hij slechts vijfmaal het tenue van Tampa Bay Rays (1 uit 17). Toen duidelijk werd dat de slugger opnieuw een dopingschorsing aan z’n Dominicaanse kont had hangen, borg hij zijn handschoen en knuppel á la minute op.

Aan het einde van 2011 kwam Manny tot de conclusie dat hij de sport niet op deze wijze wilde verlaten. Hij beloofde beterschap; een cleane Ramirez. De A’s namen de gok. Het kost de franchise 500.000 dollar voor zijn minor leaguecontract.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen