Best Play-off Performance (6) – Durant vs Spurs

Door

De NBA play-offs liggen al weer enkele weken achter ons. De free agency is in volle gang en de rosters van teams veranderen met de dag door de vele transfers. De Summer League is van start gegaan. De die-hard fans zullen daar de sterren van de toekomst zien schitteren, terwijl over twee weken het grote mannen werk begint in Londen bij de Olympische Spelen. Een mooi moment om eens terug te blikken op enkele topprestaties van de NBA-vedetten tijdens het afgelopen post-season. Nummer 6: Kevin Durant in game 6 vs. San Antonio Spurs, Finale Western Conference. 

Durant speelde een geweldig seizoen. Durant kende met zijn Thunder vervolgens een geweldige play-offs. De Mavericks en Lakers werden eenvoudig verslagen. En terug waren de jongelingen van coach Scott Brooks op de plaats waar ze een jaar eerder tegen de Mavs hun Waterloo vonden. Tegen een ontketende San Antonio Spurs gingen de eerste twee duels verloren en leken Durant en co weer de NBA-finale niet te halen.

Maar vanaf wedstrijd drie veranderde alles. De afgeschreven Thunder vonden hun ritme, natuurlijk onder leiding van hun MVP. Misschien speelde Durant in game 4 wel een beter duel dan in game 6: 36 punten, 8 assists, 6 rebounds. Hij raakte 13 van zijn 20 schoten en was feilloos vanaf de vrijeworplijn (9-9). De zesde wedstrijd, bij een 3-2 voorsprong voor de Thunder, was echter beslissend. Een duel onder enorme druk. Durant liet het niet afweten.

De Spurs schoten in de eerste helft uit de startblokken, maar eigenhandig zorgde Durant ervoor dat het gat niet te groot werd. Met een onmogelijke driepunter in de slotseconde van het tweede kwart bracht hij de achterstand terug tot vijftien punten. Nooit eerder had een Spurs-team een dergelijke voorsprong uit handen gegeven. Eens moest de eerste keer zijn. Met dank aan Durant: 107-99. De sterspeler eindigde het duel met 34 punten, 14 rebounds en deelde 5 assists uit. Daarnaast blokte hij ook nog twee schoten. Het was de masterpiece van een nagenoeg vlekkeloze series waarin hij 29.5-7.5-5.3 noteerde.

Ook leuk om te lezen