Baylor zorgt voor eerste upset van het seizoen

Waar je eerder vandaag kon lezen dat er op de donderdagavond geen verrassingen waren te vermelden bij het begin van het NCAA Football seizoen, was het vrijdag andere koek.

De kraker van de avond was het treffen tussen Baylor en (14) TCU en er wordt dit seizoen misschien wel geen spectaculairdere en betere wedstrijd meer gespeeld. TCU, de sensatie van 2010, werd in het tweede en derde kwart helemaal zoek gespeeld en stond na 45 minuten spelen 23-47 achter tegen het ongerankte Baylor en een upset hing in de lucht.

Echter, TCU deed dat waarmee ze vorig jaar menig tegenstander helemaal gek speelden en hun extreem snelle snaps en rushing plays zorgden voor een sensational comeback en met nog enkele minuten te spelen zelfs een 48-47 voorsprong. TCU scoorde daarmee 25 niet beantwoorde punten en Baylor leek lam geslagen.

Een bevlieging in de laatste plays van de game zorgde echter voor een field goals kans voor Baylor en die werd ook gemaakt. De eindstand daarmee 48-50 voor underdog Baylor en de eerste grote upset van dit seizoen.

Zie hier Baylor via deze laatste field goal de wedstrijd naar zich toetrekt:

In de andere wedstrijd van vrijdag speelde Big Ten titelkandidaat Michigan State thuis tegen het normaal gesproken vrij kansloze Youngstown State uit Ohio. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 28-7 gewonnen door de MSU Spartans, maar niet voordat Youngstown langer dan verwacht mee bleef doen in de wedstrijd en tegen het einde van het eerste kwart een indrukwekkende drive met een touchdown wist te bekronen.

Coach Dantonio van Michigan State sprak dan ook van een prestatie en wedstrijd om snel te vergeten en waar hij meer van had geleerd over zijn team dan hij verwacht en nodig vond. Hoe dan ook, als goed team zul je ook slechte wedstrijden moeten kunnen winnen en in tegenstelling tot TCU liepen de Spartans in ieder geval geen echte averij op.

Het is in ieder geval duidelijk: het seizoen is losgebarsten en bevat alvast genoeg drama, verrassing en spektakel om de freshman fans en doorgewinterde kijkers te verwennen met football in zijn gaafste vorm.

Komende dagen lees je hier op Sport Amerika natuurlijk meer over het openingsweekend van College Football.