Barkley: ‘Heat zijn jankerds’

Door

Charles Barkley, de ex-prof van onder meer Phoenix Suns en Houston Rockets en tegenwoordig analist voor TNT, heeft dinsdagavond zijn duidelijk mening over de Miami Heat laten horen. ,,Ik denk dat de Heat fantastische spelers hebben, maar het zijn ook wel een stel jankerds bij elkaar.”

Barkley deed deze uitspraken in Chicago, waar hij voor TNT de Eastern Conference Finals analyseert tussen de Heat en de Chicago Bulls, en waar hij te gast was bij de radioshow ‘The Waddle & Silvy Show’.

Daarnaast gaf hij nog meer aan dat LeBron James boos op hem was geworden vanwege zijn analyse over ‘The Decision’, het programma waarin James bekend maakte dat hij de overstap naar Miami ging maken.

,,Daar is LeBron aardig boos over geworden. Maar laat ik duidelijk zijn: ik houd van van LeBron. Op dit moment denk ik zelf dat hij de beste basketbal speler ter wereld is.”

Waar de Hall of Famer wel een punt van maakte, was het gebrek aan mentale weerbaarheid die de ‘Big Three’ de laatste weken liet zien. ,,Zij zeggen zo vaak dat mensen de Miami Heat niet kunnen waarderen. Daarnaast schreeuwden ze ook nog dat ‘de wereld blij is dat we verliezen’. Kom op gasten, zo belangrijk zijn jullie niet voor ons,” liet Barkley weten .

,,Zij waren degene die aan het begin van het seizoen riepen dat ze voor zeven titels zouden gaan. Toen had iedereen echt iets van: Meen je dat nou? Als ze vervolgens daarmee geconfronteerd worden, hadden ze wel wat meer persoonlijkheid kunnen tonen en niet zou moeten huilen. Dat is een minpunt.”

Voor de toekomst had Barkley nog wel een tip voor ze. ,,Als James gewoon had geroepen dat hij naar Miami was gegaan om meer wedstrijden te gaan winnen, dan had niemand daar een probleem van gemaakt. Maar he, wie heeft het verzonnen om te roepen dat ze zeven titels gingen winnen? Dat hadden ze beter niet kunnen doen.”

Hij sloot de radioshow nog wel af met wat lovende woorden over de drie supersterren. ,,LeBron, Dwyane en Chris zijn echt fantastische basketballers en daarnaast ook leuke gasten. Er is niemand die die gasten niet mag.”

Foto: 215sports.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen