‘George Karl coach Kings na All-Star weekend’

Door

Golden State Warriors v Denver Nuggets - Game Five

ESPN meldt dat George Karl na de All-Star break als coach aan de slag gaat bij de Sacramento Kings. Momenteel worden de laatste details besproken, maar de organisatie van de franchise verwacht niet dat de deal nog zal afketsen. De 63-jarige coach zal een contract voor vier jaar tekenen, waarin hij ongeveer vijf miljoen dollar per jaar zal verdienen.

Tyrone Corbin, de huidige coach, is naar verluid maandag al geïnformeerd dat het woensdagavondduel tegen de Milwaukee Bucks zijn laatste is. Corbin nam het stokje midden december over van de onverwacht ontslagen Mike Malone en heeft in die tijd een 7-19 record behaald.

Ervaren coach past bij ambities Kings
George Karl heeft een flinke staat van dienst als coach in de NBA, een loopbaan die hij in in 1978 (!) startte als assistent bij de San Antonio Spurs. Zijn laatste club was de Denver Nuggets, die hij 2005 tot 2013 onder zijn hoede had en waar hij in zijn laatste jaar nog de titel Coach of the Year in de wacht sleepte. In 2010 werd Coach Karl de zevende coach in de historie van de NBA die duizend overwinningen behaalde. Afgelopen week werd coach Popovich de negende coach die tot deze zeldzame prestatie kwam.

Kings-eigenaar Vivek Ranadive toont zich ambitieus met het aanstellen van Karl. De vraag is nu of de nieuwbakken coach in staat is om volgende seizoen de play-offs te behalen. De statistieken spreken in het voordeel voor de fans van Sacramento, want Karl miste in zijn laatste 21 seizoenen als coach slechts eenmaal het toetje van een NBA seizoen. Het is alweer een tijdje geleden dat de Kings een coach hadden die successen boekte. De laatste keer dat er play-offs werden gespeeld door de Kings was in 2005-06, waarmee alleen de fans van de Minnesota Timberwolves het zwaarder hebben. In de sterke Western Confernce zal het geen makkie worden voor Karl, maar hij heeft in het verleden met de Seattle SuperSonics en Nuggets al bewezen zeer competent te zijn met ploegen die matig presteren.

Selectie niet enthousiast
Hoewel de fans waarschijnlijk blij zijn met aanstelling zijn enkele spelers minder te spreken over de komst van Karl. In de wandelgangen is te horen dat DeMarcus Cousins niet blij is dat het nieuws is uitgelekt, omdat zijn management wilde proberen de komst te blokkeren. Karl is niet makkelijkste man en lag in het verleden al in de clinch met Ray Allen en Carmelo Anthony. Cousins lijkt dit seizoen het etiket enfant terrible te hebben afgeschud, maar is wellicht toch een beetje verbaasd dat de aanstelling van een nieuwe coach buiten hem om gaat. De toekomst zal uitwijzen of het klikt tussen de heren en of er een succesformule gevonden kan worden.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Zeker een vooruitgang aangezien Karl een ervaren rot is. Twijfel enkel of zijn coaching style (run-and-gun) datgene is wat Kings nodig hebben.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen