Angels pakken koppositie weer over van Athletics

Door

Los Angeles Angels of Anaheim v Oakland Athletics

Het is stuivertje wisselen in de AL West-divisie tussen de Los Angeles Angels en de Oakland Athletics. De Halos pakten zondag weer de koppositie en het beste record in de MLB door de A’s in een rechtstreeks duel met 9-4 te verslaan. Josh Hamilton, afgelopen week nog bankzitter, sloeg een homerun en bracht drie honklopers over de thuisplaat.

Leading-Off
Travis d’Arnaud, Lucas Duda (2x) en Ruben Tejada sloegen een homerun en de New York Mets waren zondag in Los Angeles veel te sterk voor de Dodgers: 11-3. En of dat nog niet genoeg was, de verdediging kwam zelfs met een zeldzame triple play op de proppen, pas de elfde in de clubhistorie.

Three Strikes
Avisail Garcia ramde in de negende inning de eerste pitch van New York Yankees’ closer David Roberston over de hekken en zorgde daarmee voor extra innings. Een inning later wisten The Bronx Bombers toch afstand te nemen van de Chicago White Sox dankzij een three-run walk-off homer van Brian McCann.

* Tsuyoshi Wada gaf in de eerst zes innings geen honkslag op, maar raakte in de zevende inning zijn no-hitter kwijt door het opgeven van een homerun aan Steve Pearce. Het enige wapenfeit van de O’s, want de Chicago Cubs voltooiden de three-game sweep met een 2-1 overwinning.

* De San Francisco Giants sloegen vroeg in de wedstrijd toe op het gooien van Stephen Strasburg: twee homeruns en een 5-0 voorsprong na drie innings. De Washington Nationals knokten zich echter terug in de wedstrijd, scoorden zes runs in de zesde inning en liepen uiteindelijk uit naar een 14-6 zege.

Seventh Inning Stretch
Nori Aoki met een knappe vangbal in het outfield. De Kansas City Royals gingen wel met 3-1 onderuit bij de Texas Rangers.

Masahiro Tanaka. Meet Hello Kitty.

Mike Fiers is red hot op de heuvel voor de Milwaukee Brewers. Hij gooide zeven strikeouts in de 4-3 overwinning op de Pittsburgh Pirates en heeft over zijn laatste vier starts een aantal indrukwekkende statistieken.

Going Dutch
* Jonathan Schoop ging 0-uit-3 tegen de Cubs.

* Een honkslag in vier slagbeurten tegen de Padres voor Didi Gregorius.

Overige wedstrijden
Houston Astros @ Cleveland Indians 1-3
Tampa Bay Rays @ Toronto Blue Jays 2-1 / 10 innings
Atlanta Braves @ Cincinnati Reds 3-5
Seattle Mariners @ Boston Red Sox 8-6
St. Louis Cardinals @ Philadelphia Phillies 1-7
Detroit Tigers @ Minnesota Twins 13-4
Miami Marlins @ Colorado Rockies 4-7
San Diego Padres @ Arizona Diamondbacks 7-4

Standings
Naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen