Einde seizoen voor St. Louis Rams QB Sam Bradford

Door

St. Louis Rams v Cleveland BrownsSt. Louis Rams quarterback Sam Bradford zal dit seizoen niet meer in actie komen nadat een MRI uitwees dat hij een band in de linkerknie heeft gescheurd. De blessure ontstond in de oefenwedstrijd tegen de Cleveland Browns van afgelopen weekend. Door hetzelfde fysieke ongemak stond Bradford vorig seizoen ook al na zeven rondes aan de zijkant.

De hit die Bradford te verduren kreeg van Browns’ Armonty Bryant zag er niet zo heftig uit, maar na contact van de defensive lineman met de knie van de quarterback kromp Bradford met veel pijn in elkaar op het veld. In principe is Shaun Hill de vervanger op de positie van quarterback, al kon hij dit weekend met 2/6 voor 45 yards niet echt een onwisbare indruk achterlaten. Na de wedstrijd was hoofdcoach Jeff Fisher nog optimistisch over Bradford en ook SportAmerika meldde afgelopen nacht nog dat de eerste berichten leken mee te vallen.

Shaun Hill
Over de toekomst van Bradford in St. Louis is nu weinig zinnigs mee te schrijven. Hij drukt natuurlijk behoorlijk op de begroting en lijkt fysiek niet gemaakt te zijn voor de NFL. Daar zullen de Rams over moeten gaan nadenken. Nu is het zaak om Hill zo goed als mogelijk klaar te stomen voor het grote werk. Hij zal de komende twee weken met name moet wennen aan de aanval over de grond die met tweedejaars running back Zac Stacy gestalte moet gaan krijgen. Hill startte voor het laatst in de basis in 2010 toen hij de geblesseerde Matthew Stafford verving bij de Detroit Lions. Hij maakte toen geen geweldige indruk en gooide sindsdien 16 officiële passes. En nu draait alles om hem bij de Rams, die het heel zwaar gaan krijgen in de ijzersterke NFC West.

Update (23:40): De Rams schijnen nu interesse te hebben in de diensten van Philadelphia Eagles (backup) QB Mark Sanchez.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen