American View NBA: inside the Grizzlies

Door

In de rubriek American View licht de NBA-redactie artikelen uit die op de vele Amerikaanse basketball-sites te vinden zijn. Het zijn allemaal must-reads (ook allemaal in het Engels, maar dat moet geen probleem zijn), om je voor het weekeinde wat handreikingen te doen wat betreft tijdsbesteding.

  • Een van de leukste teams in de league, de Memphis Grizzlies. Geen echte supersterren, maar wel een team dat twee seizoenen geleden zo verrassend in San Antonio Spurs de beste ploeg in de league versloeg. Maar de weg naar de absolute top is niet gemakkelijk. Lees hier een verhaal over de Memphis Grizzlies.
  • Zijn transfer naar de Miami Heat is de laatste kans voor Ray Allen om van zijn zeurderige imago af te komen. Jesus Shuttlesworth was vroeger veel geliefder onder fans en het prototype basketballer.  The Atlantic beschreef hoe het zover heeft kunnen komen en hoe het verder moet met Allen. Lees hier het artikel.
  • Andrew Wiggins. Over het algemeen gezien als de beste highschool basketballer in Amerika. Hij was de #1 in de class van 2014, maar hij heeft besloten al volgend jaar naar college te gaan. Nu is Andrew dus #1 in de class van 2013. Voor toptalenten Julius Randle en Jabari Parker. Een verhaal over Wiggins in USA Today.
  • De Lakers kennen op zijn zachtst gezegd geen geweldige start van het nieuwe seizoen. Dat is niet heel verrassend. Kobe Bryant wordt een beetje moe van alle negatieve berichtgeving. Shut up, be patient, aldus Kobe.
  • Nog meer over Harden. Ball Don’t Lie van Yahoo beoordeelde alle rookie contracten die werden verlengd. Naast Harden waren dat: DeMar DeRozan, Stephen Curry, Taj Gibson, Jrue Holiday en Ty lawson. Bekijk hier het oordeel.

Ook leuk om te lezen