Eddy Curry: Ball or Fall

Door

Er was een moment dat hij dacht een ster te worden in de NBA. Gezien zijn talenten had hij zelfs enig recht op zulke gedachten. Maar die droom spatte al snel uit elkaar, voornamelijk door eigen toedoen. Het verhaal van Eddy Curry is er één van overmoed, persoonlijke problemen en drama.

ESPN lanceerde een tijdje terug de jaarlijkse NBA Player Rankings. Een team van 104 experts geeft dan telkens aan elke speler een score van nul tot tien. Nul is geen kwaliteit, tien is superkwaliteit. Als nummer één kwam, niet verrassend, LeBron James naar voren. Hij scoorde gemiddeld 9,99 op tien. Op de laatste plaats, nummer 500, vinden we een speler terug met een score van amper 1,21 op tien. Zijn naam, Eddy Curry. Hoe is het zover kunnen komen?

Geen college

Eddy Curry groeide op in South Holland, Illinois. Zijn eerste droom was om de Olympische Spelen te halen als gymnast. U leest het goed: een zwarte jongen op weg naar een lengte van meer dan twee meter wilde het liefst van al schitteren op de turnvloer. Maar Curry kon zijn wens nooit omzetten in de realiteit. Misnoegd zocht hij zijn heil in een sport die hem beter zou moeten liggen: basketball.

Klik op de afbeelding om het volledige verhaal van Eddy Curry te lezen.

 

Ook leuk om te lezen