Aldridge, Blazers verslaan Thunder in eigen huis

De wedstrijd afgelopen dinsdag tussen de Portland Trail Blazers en de Oklahoma City Thunder was een echte clash in de Western Conference. De Trail Blazers versloegen de Thunder in eigen huis met 103-93, dankzij een uitstekende tweede helft en 30 punten van center LaMarcus Aldridge.

Twee ploegen die elkaar kunnen treffen als eind april de playoffs van start gaan. Een gelijkopgaande wedstrijd in de eerste helft, met een sterk spelende James Harden voor de Thunder (en dat zeg ik niet alleen omdat ik deze man in mijn Fantasy Team heb). De man met de mooiste baard in de NBA is een ideale speler vanaf de bank, maar kreeg tegen Portland de start omdat Thabo Selfolosha aan de kant zat met een blessure.

Harden pakte een aantal belangrijke steals en hield zijn ploeg in de wedstrijd, want sterspeler Kevin Durant had niet zijn avond, slechts 19 punten en schoot 8 uit 26 van het veld. Harden eindigde met 23 punten, 4 rebounds, 6 assists en 3 steals. De bezoekers namen de regie over in de tweede helft. Raymond Felton, 7 assists, wist vaak teamgenoot Aldridge te vinden voor een simpel schotje of een verwoestende dunk.

De frustraties liepen dan ook hoog op tegen het einde van de wedstrijd. Kendrick Perkins en Aldridge kregen het met elkaar aan de stok, er werd wat geduwd en er werd wat gescholden. Feit blijft dat Portland een knappe overwinning boekte en nu een 4-1 record heeft in het westen. De Thunder (5-2) leden de tweede nederlaag op rij, want afgelopen maandag waren de Dallas Mavericks een maatje te groot.