Clipboard (#14): Pointguard Kobe

Door

In de week dat iedereen uitkeek naar de finale van die andere grote Amerikaanse sport, gebeurde er ook in de NBA weer van alles. De eerste, met alle respect, noemenswaardige trade is een feit, Rondo wordt niet vervangen door Deron Williams, zoals hier vorige week werd verwacht en Kobe passt. Dat is op zich al nieuws en helemaal als het zijn team ten goede komt. Elke zondag (of maandag) rond de klok van 16:00 uur zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter.

clipboard600A Clipboard (#13): Irving beste jongetje van de klas

17.3 – 8.5 – 10.5Los Angeles Lakers v Houston Rockets

Bovenstaande getallen zijn de gemiddelden van Kobe Bryant van afgelopen week, punten – rebounds – assists. Je zou denken dat het de cijfers behoren aan CP3, LeBron of KD, maar ze zijn dus van Kobe. Meestal zitten de cijfers van de Black Mamba zo rond de 30.0 – 6.0 – 0.0, maar nu is vooral dus het assist-gemiddelde bijzonder hoog. Dat is goed om te zien, want niet alleen winnen de Lakers als Kobe passt, het teamspel lijkt ook iets beter verzorgd. Je zou denken dat met al dat talent het uiteindelijk wel goed zal komen met de Lakers, maar of het dit seizoen nog allemaal op tijd op z’n plek valt nog te bezien. Dwight Howard blijft sukkelen met z’n pijnlijke schouder. Aan de andere kant begint Gasol weer een beetje op niveau te raken en lijkt Earl Clark zich prima te ontwikkelen. That being said en het feit dat Kobe anderen de bal gunt, moet het de Lakers toch kunnen lukken om op tijd (voor de playoffs) op volle kracht te zijn?!

Los Angeles Clippers v Brooklyn NetsBrook for Rajon

Zoals gezegd geen D-willmaar dus Brook Lopez die de geblesseerde Rajon Rondo vervangt tijdens de All-Star Game over twee weken. Lopez speelt wederom een prima seizoen bij de Nets en zijn ploeggenoot Williams komt toch net iets minder uit de verf. Nog steeds zouden veel mensen, als ze een team zouden mogen maken, waarschijnlijk eerder voor Deron kiezen dan voor Brook, maar de pointguard wil maar niet lekker los komen in Brooklyn. Toen meneer nog bij de Utah Jazz speelde waren er non-stop discussies wie de beste pointguard in de league was, hij of CP3. Inmiddels is hij Paul al uit het zicht verloren en moet hij ook in een handvol andere spelverdelers zijn meerdere erkennen. Misschien schudt het hem wakker. dat hij zelfs nu niet bij de All-Stars zit.

Salt Lake, we have a problem!

De Utah Jazz hebben een rijke clubgeschiedenis. Vooral dankzij de heren Malone en Stockton natuurlijk. En in al die tijd dat de Utah Jazz bestaat, kregen ze in eigen huis nog nooit zo’n pak rammel als afgelopen week. De Houston Rockets lieten geen spaan heel van de Jazz door met 125-80 te winnen. Natuurlijk moet zo’n record een keer gezet worden en zal het vast weer eens verbroken worden, maar je zult maar Jazz-fan zijn en veel geld hebben betaald voor een kaartje…

Rudy na 6,5 seizoen Grizzly-af

Team White v Team Blue Charity BasketballHet is dan wel niet de eerste trade van dit seizoen, maar wel de meest noemenswaardige. En ja, je zou ook de James Harden-trade mee kunnen rekenen tot dit seizoen, maar dat doen we gewoon even niet:) De eerste serieuze trade met de dealine in zicht zullen we dan maar zeggen. En daarbij is small forward Rudy Gay de belangrijkste speler. Hij vertrekt na 6,5 seizoen uit Memphis om bij de Toronto Raptors te gaan spelen.  Gay scoorde in zijn eerste twee wedstrijden respectievelijk 20 en 29 punten. De Raptors plukken dus meteen de vruchten en ook Gay zelf lijkt het naar zijn zin te hebben. Hoe de trade in Memphis en Detroit uitpakt is misschien iets meer voor de lange termijn. Calderon heeft nog niet gespeeld en Memphis is vooral bezig met het financiële plaatje.

———-

MVP/LVP of the week

MVP week #14: Danilo Gallinari

Denver gaat lekker. Ze hebben nu al zes wedstrijden op rij gewonnen en het sterke spel van Gallinari valt daarbij op. De Italiaan speelt een goed seizoen en is eigenlijk altijd al een zeer welkome kracht geweest om erbij te hebben. Maar met het spel dat hij de laatste weken ten tonele brengt, laat hij zien dat ie een stapje hoger kan. Met scores van 27, 27 en 18 punten had hij een groot aandeel in de zeges op Indiana, Houston en New Orleans.

LVP week #14: Caron Butler

Dat zijn Clippers even in een slump zitten kan gebeuren, maar dit soort fratsen… Nouja, Antonio Davis vat het mooi samen…

———-

Topteams of the week

Orlando Magic v New York KnicksNew York Knicks 30 – 15

De Knicks blijven gewoon goed presteren. En het feit dat daar van opgekeken wordt of aan getwijfeld wordt, is misschien wel respectloos. Want het blijkt dat het niet alleen een goede start was voor de Knicks. Nog steeds op topniveau en nog steeds serieuze concurrentie voor Miami in de strijd voor de top-seed in het oosten.

Denver Nuggets 30 – 18

Zoals gezegd gaan de Nuggets lekker. Zes keer op rij winnen is sowieso al lekker, maar als teams zoals de Clippers en OKC dan ook nog steekjes laten vallen, dan moet dat extra goed voelen. Maar, ze zijn er natuurlijk nog lang niet.

Golden State Warriors 30 – 17

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Warriors. Deze twee teams kunnen toch zeker gezien worden als outsiders en kunnen voor gekke dingen gaan zorgen in de playoffs. Klein detail daarbij is wel dat ze juist elkaars concurrent zijn.

———-

Top 5 plays of the week

5. Did you seeee VCccc?!

Is dat Vince Carter in de top 5? Ja. Is dat een gekleurde mening? Ja, wel een beetje. Maar hey, zoveel fantastische plays waren er deze week nou ook weer niet. En daar komt bij dat de aanloop naar de dunk nogal vreemd is. Hij springt misschien niet meer zo hoog als vroeger, maar hij kan klaarblijkelijk nog altijd acteren. Pijn aan de enkel kan natuurlijk, maar dan had een lay-up ook wel volstaan denk ik.

4. Jeff Green x 2

Niet de eerste keer dat Green hier genoemd wordt. Niet de eerste keer dat dat dankzij een harde dunk is. En ook niet de eerste keer dat er een emotionele en dus mooie reactie op volgt. Dit keer zelfs twee harde dunks in één wedstrijd.

3. Harden met het uitroepteken!

James Harden zet een duidelijk uitroepteken achter de blow-out overwinning op de Jazz.

2. Captain Crunch does it again

Tough call tussen de nummers één en twee. Barnes is een regular hier en heeft wel eens vettere dunks afgeleverd, Boozer komt niet zo vaak voor in top-plays. Reden nummer twee is de titel van dunk #1.

1. “Get on the Booze-cruise”

Schitterend verwoord door de commentatoren van de Bulls. Eigenlijk is kijken naar het filmpje zonder het bijbehorende commentaar een stuk minder leuk. Gewoon kijken en vooral, luisteren dus.

———-

Uitsmijter

Een tweet van meneer James. Gericht aan meneer Evans van de Nets. Evans had geroepen dat het kampioenschap van de Heat van afgelopen seizoen geflatteerd was vanwege het verkorte seizoen. “Hij zal wel jaloers zijn”, moet James gedacht hebben.

Lees hier de Clipboard van vorige week: Irving beste jongetje van de klas

Ook leuk om te lezen