MLS Recap (12): Colorado wint, Kansas blijft ongeslagen

Colorado Rapids – Chicago Fire, 2-0

De Colorado Rapids zijn er in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Thuis was de ploeg met 2-0 te sterk voor Chicago Fire. Lange tijd bleef het duel spannend, omdat de Rapids de 1-0 voorsprong (.58) maar niet uitbreidden, maar in de blessuretijd gooide Kamani Hill het duel alsnog in het slot. Colorado meldt zich met de overwinning bij de top drie in de westelijke competitie. Net als de San Jose Earthquakes en Real Salt Lake heeft de ploeg negen punten uit vier wedstrijden.

In de eerste helft waren de kansen schaars aan beide kanten. Zowel Pickens (Rapids) en Tornaghi (Chicago) hielden het doel echter schoon met fraaie reflexen. Na rust duurde het opnieuw lang voordat de eerste echte grote kans te noteren viel. Brian Mullan brak door over rechts en vanaf de achterlijn legde hij de bal terug op zijn spits Cummings. Die faalde vanaf een meter of tien niet en schoot de bal in de verre hoek.

Na die eerste treffer waren het opnieuw de goalies van de ploegen die het spannend hielden. Uitgerekend een van de keepers ging in de slotfase in de fout. Een mooie combinatie tussen invaller Wells Thompson en Kamani Hill leverde niet meer op dan een slap schot van Hill. Tornaghi liet de zwakke inzet echter glippen, waardoor Hill een tweede kans kreeg, die hij niet liet liggen. Met de goal in de 92e minuut was de wedstrijd direct afgelopen.

Chivas USA – Sporting Kansas City, 0-1

Door een goal net na rust van CJ Sapong blijft Sporting Kansas City de enige ploeg in de MLS die na vier wedstrijden de volle twaalf punten mag opschrijven. Uit bij Chivas USA, de nummer negen in de westelijke competitie met slechts drie punten, kwam Kansas niet verder dan dat ene doelpunt. Onterecht was de overwinning niet. Chivas kwam in eigen huis tot één enkel schot op doel.

In de eerste helft ging het ook bij Sporting niet van harte. De ploeg wist maar met weinig aanvallen door de Chivas-verdediging heen te snijden. Na rust gebeurde dat ook niet op een reguliere manier. Het was Graham Zusie die de ban leek te breken. Met een dribbel stoomde hij op richting het vijandelijke doel, waarna hij met een ziedend schot de lat trof. Sapong was vervolgens attent bij de rebound die daaruit ontstond en kopte de bal rustig in het net.

Vlak na de gelijkmaker kreeg Chivas zijn enige echte kans. Met een schuiver langs Jimmy Nielsen leek middenvelder LaBrocca de score gelijk te trekken, maar zijn inzet eindigde op de paal. Sporting Kansas hoefde zich nog maar weinig in te spannen en Chivas kwam er door de slordigheid in balbezit ook niet meer aan te pas. Een grote kans was er nog voor Kamara, maar zijn kopbal werd door Chivas-doelman Dan Kennedy knap uit het doel getikt.